William ble interessert i Unge Pirater fordi deres saker matchet hans interesser mest.

– Jeg er utrolig bekymret for utviklingen med overvåking, og frykter at vi muligens kan få autoritære tendenser en dag om vi ikke passer oss, sier han.

Unge Pirater jobber for mer makt til distriktene og mer makt til folk flest.

– Jo mer makt folket har, jo bedre. Det er også utrolig viktig at folkets sikkerhet og personvern blir forbedret, både digitalt og i virkeligheten. Derfor et det et veldig viktig at vi forebygger overvåking og sikrer folks anonymitet, mener William.

Overvåking fra staten

I tillegg har han noen saker han er spesielt opptatt av selv.

– Jeg kunne også tenkt meg å få tognettet opp i resten av Norge, kanskje fått fart i Ringeriksbanen og Nord-Norge-banen, sier han.

Men mest av alt er han opptatt av å verne nordmenn mot overvåking fra staten.

– Noen av målene mine med å delta i politikken er å verne framtiden til Norge mot overvåking av vanlige folks telefoner, butikkjøp og levevis, forteller han.

 

Stortinget

William kunne også tenke seg å representere partiet på Stortinget. Dette har vært drømmen hans etter inspirasjon fra oldefaren som deltok politisk i mange år.

– Jeg kunne også tenkt meg å representere Piratpartiet på Stortinget en dag. Jeg ble inspirert av oldefaren min som var politiker i mange år, men også fordi det er mange ting jeg synes at ikke blir tatt opp i politikken som jeg gjerne vil fremme, sier han.

Han har håp om at partiet kan bli mer kjent i Norge i nær framtid.

I vekst

– Vi er fortsatt et ganske ungt ungdomsparti, men vi er i stor vekst og aktivitet. Og om vi regner med moderpartiet og søsterpartier i andre land er vi en temmelig stor bevegelse internasjonalt. Det er nok bare snakk om tid før man blir nødt til å bli vant til å høre om pirater i politikken, tenker jeg.

Han kan nemlig fortelle at piratene er en ganske stor bevegelse internasjonalt allerede.

Moderpartiet, Piratpartiet, som nå har stilt til stortingsvalg to ganger og har ett kommune- og fylkestingsvalg bak seg, gjør seg klar til valget i år.

– Vi har også en del av den internasjonale piratbevegelsen, og noen av våre søsterpartier er piratpartiet i Island og Sverige. Den internasjonale piratbevegelsen har også mandater i EU som har stemmerett. Det gjør at vi har en mer unik posisjon enn noen andre partier i Norge, opplyser William.

LES OGSÅ: De er unge, men de leder hvert sitt politiske parti