Gå til sidens hovedinnhold

Walk & talk – psykisk helse i regn og tåke

Innsendt

Verdensdagen for psykisk helse sist lørdag ble markert av den frivillige organisasjonen Kairasu, med en såkalt Walk & talk-aktivitet! Kairasu er en organisasjon etablert primært av vestafrikanere, men med et siktemål om å bidra til integrering og møter mellom forskjellige representanter for minoritetsgrupper, samt å skape møteplasser mellom minoriteter og storsamfunn.

Kairasu ønsker også å bidra til å utvikle empowerment gjennom samfunnsdeltakelse og livsmestring blant kvinner og ungdom med minoritetsbakgrunn. Dette var en av grunnene til å de ønsket å markere verdensdagene, for å løfte psykisk helse som tema i stadig flere grupper. «Kairasu» er for øvrig et mandinka-ord, og betyr et «fredfullt hjem/sted».

Støttespillere og representanter for Kairasu i Hønefoss var grunnen til at arrangementet ble lagt hit. Isatou Bah Conteh er kontaktperson for Kairasu i Hønefoss, og sammen med flere lokale vandrere slo de seg sammen med Kairasus talskvinne Fatou Mamburay og flere styremedlemmer, som kom veien fra Oslo for å delta.

Det ble klissvått og tåkete på lørdag, og det begrenset nok både antall deltakere og lengden på turen. men etter en fin liten runde i regnværet, samlet gjengen seg til et både koronasikkert og trivelig måltid. Verdensdag-temaet vil de nok følge opp på flere måter – og aktiviteten Walk & Talk vil kunne gjentas med nye temaer som fokus, for nye forsøk på å få til vandrende samtaler der folk fra forskjellige samfunnsgrupper møtes. La oss ønske Walk & Talk velkommen, som et regelmessig innslag i Hønefoss?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.