Gå til sidens hovedinnhold

VM-sølv til Silje: – Akkurat nå er det litt skuffelse

Det ble hoppsølv til Silje Opseth (21) og Norge i lagkonkurransen i VM. Tyskland ble for sterke.

– Det var veldig tight og mange tanker som gikk gjennom hodet mitt da vi sto og ventet på slutten der. Utrolig spennende og litt surt. Akkurat nå er det litt skuffelse, så får vi håpe det synker litt inn etter hvert at vi faktisk har tatt en sølvmedalje i VM. Det er jo en bra prestasjon, spesielt når vi føler vi har mer å gå på som vi ikke fikk ut i dag, sier Silje Opseth etter rennet.

Det var hennes andre VM-medalje i Oberstdorf, etter at hun også tok medalje i kvinnenes lagkonkurranse.

Norge kjempet hele veien i gullkampen mot Tyskland, men måtte til slutt ta til takke med sølv i blandet lagkonkurranse i ski-VM i Oberstdorf søndag.

– Jeg må si jeg er litt overrasket over hva Tyskland leverer i dag. Spesielt jentene hever seg i forhold til hva de har vist hele sesongen. Det kom litt ut av det blå. Men vi vet at vi kan gjøre det bedre selv. Hadde vi gjort det hadde vi slått dem, sier Opseth.

Norge lå godt an etter 1. omgang, til tross for at Halvor Egner Granerud slet med kraftig vind og avsluttet omgangen med et skuffende hopp som gjorde at Norge lå 4,9 poeng bak Tyskland.

Silje hoppet godt

For Silje Opseth fra Hole, Robert Johansson og Maren Lundby hoppet godt før pause og ga Granerud troen på seier før 2. omgang.

– De andre har gjort en helt strålende jobb, og vi har alle muligheter til å vinne, sa Granerud til NRK.

Men verken Opseth eller Johansson klarte å følge opp sine gode hopp i 1. omgang, og forspranget til tyskerne økte før Maren Lundby satte utfor.

Knappet inn

Hoppdronningen hoppet godt og fikk knappet inn på den tyske ledelsen.

7,6 poeng skilte dermed Tyskland og Norge før Karl Geiger og Granerud skulle avslutte lagkonkurransen. Men Granerud klarte ikke å sette ordentlig press på tyskerne med sitt avsluttende hopp på 102 meter.

Hoppet var langt bedre enn forsøket i 1. omgang, men forspranget til Tyskland ble for stort selv om Geiger avsluttet med et hopp på 99,5 meter. Østerrike tok bronsemedaljene.

Kommentarer til denne saken