Gå til sidens hovedinnhold

Viser frem hvordan minnestedet på Utøya-kaia kan bli

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag er det åpen dag på Utøya, med omvisning for alle besøkende. Samme dag har Statsbygg åpent kontor på kaia.

Som en del av den åpne dagen skal nemlig Statsbygg informere om det pågående arbeidet med nasjonalt minnested. Kontoret ligger på parkeringsplassen på landsiden og brukes til møter, samtaler og arbeid i tilknytning til det pågående planarbeidet.

– Om du ønsker å møte Statsbygg, og se hva de har jobbet med så langt, er du altså velkommen innom for en prat, sier Jørgen Watne Frydnes, daglig leder på Utøya.

Han håper ellers at mange tar turen til øya denne dagen. Det er satt opp båtavganger fra landsiden flere ganger gjennom dagen, og det er parkeringsmuligheter på fergekaia. Siste båt går tilbake fra øya klokken 16.00.

– Vi har åpen kiosk med salg av blant annet is og brus. Og selvsagt vafler, men de spanderer vi, sier Frydnes.

Ingrid tar imot elever på Utøya: – De har mindre og mindre minner om 22. juli

I Arbeidsmiljølåven på øya fortelles Utøyas lange historie gjennom en historisk utstilling.

Bilder fra gamle og nye arkiver forteller historien om en liten øy som har hatt stor betydning for arbeiderbevegelsen og titalls tusen norske ungdommers politiske engasjement. I Hegnhuset fortelles historien om terrorangrepet 22. juli gjennom en sterk utstilling.

– Bygget er også øyas formidlings- og læringssenter, og er blitt betegnet som et av verdens viktigste nye bygg. Omvisningen inkluderer historier om pågangsmot, fremtidshåp og den vanskelige veien videre etter terrorangrepet i 2011, sier Frydnes.Kommentarer til denne saken