Annonsørinnhold i samarbeid med Lys og Kraft Installasjon AS

Hva er dette?

 
 

Tilbyr fagmessig utførte elektroinstallasjoner

Lys og Kraft Installasjon AS har en historie som går helt tilbake til 1947. Med fokus på kvalitet og service, har de sørget for en jevn strøm av kunder i over 70 år. De jobber i dag like gjerne for private boligeiere som for større utbyggere og bedrifter – og gir alltid gode råd om hvordan du kan spare strøm og bedre sikkerheten.

Annonsørinnhold i samarbeid med Lys og Kraft Installasjon AS

Lys og Kraft Installasjon AS

Lys og Kraft AS ble etablert i 1947 av Ole Muggedal og Reidar Persvold. De leverte installasjonstjenester i Hønefoss og omegn og hadde lokaler på Nordsiden i Hønefoss. I starten leide de to gründerne lokaler i Hæhre-gården på Nordre Torv. Den første utvidelsen var på to rom og 25 kvadratmeter.

Den gang kostet montørene kr 3,75 per time. Persvold reiste rundt med egen bil, mens montørene hadde med seg en vogn med utstyr som de dro fra hus til hus, eller de brukte sykkel. Det var vanlig å greie ett hus per dag. Monteringen var enkel, som regel dreide det seg om noen taklamper og en kontakt per rom.

I 1957 flyttet bedriften til Strandgata 1 hvor de fikk større plass samt et kaldt-lager i bakgården. I 1972 åpnet de egen spesialforretning med lamper. I 1988 flyttet firmaet inn i nytt, egenprosjektert bygg i Strandgaten 3. Der fikk de egen butikk med lamper, hvitevarer og småapparater samt installasjonslager og administrasjon i samme bygg.

Sommeren 1993 kjøpte de installasjonsfirmaet El-service med fem montører. Høsten 1994 kjøpte de installasjonsfirmaet Svein Sjåstad på Sokna. Ved 50-års jubileet i 1997 var det til sammen 27 ansatte, hvorav 17 i installasjonsavdelingen.

Knut Ove Skolt i Lys og Kraft Installasjon anbefaler at du bruker en registrert elektroinstallatør, enten jobben er liten eller stor.

Et bredt spekter av tjenester

I 2001 ble installasjonsdelen av selskapet skilt ut i eget selskap og fikk navnet Lys og Kraft Installasjon AS. I 2007 ønsket daværende eier Dagfinn Nilsen å gå av med pensjon, og tre av de ansatte, Bjørn Helge Olsen, Terje Selbo og Knut Ove Skolt kjøpte Lys og Kraft Installasjon AS. De driver fortsatt selskapet i dag.

– Tillit er fundamentet vår virksomhet er bygget på. Kundene skal ha tillit til vår faglige dyktighet som installatører og til måten de blir behandlet på. Målet er å gi de ansatte en trygg og forsvarlig arbeidsplass. Gjennom aktivt arbeid i bedriften, skal alle være med på å skape et trivelig og godt miljø, noe som også vil sikre våre kunder en god service. Vi er i dag 13 ansatte, som omfatter 10 montører i tillegg oss eierne, forteller Knut Ove Skolt.

Firmaet tilbyr i dag alt innen elektroinstallasjon i boliger og næringsbygg. Kundene omfatter alt fra private huseiere og bedrifter til boligbyggelag. De jobber mye med oppussing av bad og kjøkken, og kan tilby rammeavtaler til borettslag og sameier. De jobber også mye for Boligstiftelsen på vedlikehold av boliger.

– Vi ønsker å være din rådgiver enten du skal utføre mindre endringer, bygge nytt eller foreta større rehabiliteringer. Vi har høy grad av kundeservice og kan tilby de til enhver tid beste løsningene, sier Skolt.

Lys og Kraft Installasjon AS er i dag et veletablert elektrofirma på Hønefoss, med et solid omdømme på Ringerike. De har et tett samarbeid med lokale byggmestere, rørleggere og andre håndverksbedrifter. Det gjør at de kan levere en komplett løsning når du for eksempel skal pusse opp badet. 

Sov bedre om natten

Knut Ove Skolt har flere gode råd som bedrer nattesøvnen. Et av dem er komfyrvakt, som automatisk registrerer hva som skjer på kokeplata. Hvis temperaturen øker for mye eller effekten er høy over lang tid, vil det begynne å pipe. Hvis du ikke reagerer, vil komfyren koble ut og slå av strømmen automatisk. En komfyrvakt er veldig aktuelt, særlig nå i disse juletider.

– Det anbefales å ikke bruke komfyren uten å være til stede på kjøkkenet. Du trenger ikke være gammel for å glemme komfyren, det kan skje alle. Statistisk er det mange branntilløp som starter på komfyren. Hvis flere monterer komfyrvakt, får vi sannsynligvis redusert antall branner i private hjem, understreker Skolt.

Han får også stadig flere forespørsler fra private boligeiere om lading av elbil.

– Det er viktig at det elektriske anlegget er dimensjonert for dette, og du kan ikke uten videre lade elbilen i eksisterende stikkontakter. Vi kommer gjerne hjem til deg for å se på hva som skal til, sier Skolt.

I tillegg til å ha et sikkert hjem, er det også viktig å tenke på hvordan du kan spare mest mulig strøm. I dag finnes det en rekke ulike måter å gjøre dette på – blant annet sentralstyring av alt strømforbruk. Med et optimalt styresystem kan du spare inntil 25 prosent. I tillegg kan du få støtte fra Enova hvis du søker om dette.

– Du kan programmere slik at temperaturen senker seg om natten eller når du ikke er hjemme. Med fotocelle eller bevegelsessensor tenner lyset seg automatisk når du går inn i et rom eller går ut på gårdsplassen. Det er både praktisk og kan bidra til å hindre innbrudd og hærverk, mener Skolt. 

5 gode tips for bedre sikkerhet og lavere strømforbruk

• Natt- og dagsenking av elektriske varmeovner
• Komfyrvakt
• Seriekoblet røykvarsler
• Bevegelsesdetektor på lys både inne og ute
• Skru av lyset i rom du ikke oppholder deg i

Spør Lys og Kraft Installasjon AS om råd!

Svein Haraldsen er i gang med et rehabiliteringsprosjekt.

Fra gammelt til nytt

Lys og Kraft Installasjon samarbeider også med lokale rørleggere i forbindelse med utfasing av gamle oljekjeler. Bruk av fossilt brensel blir forbudt i private boliger og bedrifter fra 2020. Det betyr at du må tenke nytt når det gjelder oppvarming.

– Sammen med rørleggere kan vi skifte ut ditt gamle oljefyringsanlegg og sette inn for eksempel varmepumpe. Sammen finner vi nye løsninger, sier Skolt.

Foruten å være et naturlig valg for private huseiere, er Lys og Kraft Installasjon også benyttet av større utbyggere og bedriftskunder. Blant de større prosjektene det siste året kan vi nevne boligprosjektet Loeskollen med 36 leiligheter, Klokkerlia 30 med 43 leiligheter, parkeringskjeller og egen spa-avdeling. De har også utført alt av elektroinstallasjon for et boligprosjekt i Schjongsgate 1, med 15 leiligheter og parkeringskjeller.

– I desember skal vi gang med restaurering av verneverdige Lagesens gate 10-12 for Boligstiftelsen på Hønefoss. Her skal vi oppgradere alt det elektriske, slik at bygget er i tråd med de nyeste forskriftene, forteller Skolt.

For å alltid holde seg oppdatert på nye bransjekrav og forskrifter, blir alle de ansatte i Lys og Kraft Installasjon sendt på kurs med jevne mellomrom.

– For oss er dette helt nødvendig for alltid å kunne holde høyeste nivå på både tjenester og løsninger, understreker Skolt.

Lys og Kraft Installasjon AS ønsker å tilby alt innen elektrotjenester. De gir gode faglige råd, og sørger for forskriftsmessig utførelse. Uansett om prosjektet ditt er stort eller lite. 

Lys og Kraft Installasjon AS

• Har en historie som går tilbake til 1947
• Eies i dag av Knut Ove Skolt, Terje Selbo og Bjørn Helge Olsen
• 13 ansatte, hvorav 10 elektromontører
• Tilbyr alt innen elektroinstallasjon i boliger og næringsbygg
• Autorisert elektroinstallatør og medlem av Nelfo

Del artikkelen på Facebook