Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Følg innspurten på drømmeferie i Buskerud

De har reist rundt i Buskerud i nærmere ti dager, nå er det bare noen få dager igjen. – Dette har vært helt fantastisk, sier Alexej (17) og Malthe (17).

Annonsørinnhold i samarbeid med

Hele turen avsluttes i Kongsberg, hvor Malthe kommer fra. 

– Jeg kunne gjerne vært enda lengre på tur, for vi har hatt det kjempegøy. Samtidig blir det godt å sove i ordentlig seng igjen, smiler Malthe. 

Følg innspurten på turen med Malthe_Alexej eller på brakar.no på Facebook/Instagram.

Fullpakket ferie

For bare 310 kroner hver, har guttene fartet på kryss og tvers i Buskerud i ti dager. Det fikk de til ved å benytte seg av Brakars ungdomsbillett som gir 30 dagers reise i hele fylket. Guttene har reist alene, og kommer snart hjem etter en ferie full av morsomme opplevelser. 

– Jeg ante ikke at det var så mye gøy å finne på i Buskerud. Mange av de tingene vi har gjort kunne jeg godt gjort igjen også, sier Malthe. 

På turen er det Alexej som har hatt hovedansvaret for å få telt opp og ned. 

– Malthe hjelper til, altså. Det er ikke noen unnasluntring, smiler Alexej. 

Da de skulle videre fra Gol holdt de på å miste den siste bussen. En langspurt fra Malthe, med Alexej halsende bak med begge sekkene, gjorde at de akkurat kom seg med. Ellers har de funnet frem til både busstasjoner og andre destinasjoner uten noe drama. 

– Vi har samarbeidet bra på å finne frem. Buskerud er større enn jeg var klar over, sier Alexej. 

Malthe og Alexej brukte ikke buss absolutt hele tiden, av og til måtte de ut å gå.

Ferien har så langt vært fullpakket med morsomme fysiske aktiviteter.

Sprengt grenser

Malthe er litt redd for både vann og høyder. Derfor var det med skrekkblandet fryd han og Alexej satte kursen mot Dagali for å rafte. – Det var supergøy, selv om jeg var litt nervøs når vannet sprutet og vi ikke hadde helt kontroll. Da pumpet adrenaliet godt, ler Malthe som slapp å falle i vannet. 

I Hemsedal skulle guttene egentlig på ørretsafari, men den ble avlyst på grunn av for lav vannstand i Hemsila. Dermed ble det klatring i stedet, i klatreparken Høyt og Lavt. 

– Der fikk jeg også kjørt meg, for jeg er litt redd for høyder, smiler Malthe. 

Alexej og Malthe har også kjørt dresin fra Veggli til Rødberg. Fem timer brukte de, og var gode og varme etter turen. – Det var mye oppoverbakke, så det smakte godt med en is i skyggen etter turen, smiler Alexej. 

Selv om det er skoleferie, har guttene plukket opp ny kunnskap i ferien. På dresinturen stoppet guttene opp på Gvammen stasjon. Der er det en meteorittsamling som fattet Alexejs interesse: 

– I meteorittene finnes det mineraler som vi ikke har her nede på jorden. Det var gøy å lære om. 

Ikke ferdig ennå

Selv om det nærmer seg slutten, har guttene noen få dager igjen av ferien sin. Den avsluttes i Kongsberg med jazzfestivalen. 

– Buskerud har mye å by på. Med en så aktiv ferie med både mye farting og mange opplevelser, føles det som vi er veldig langt hjemmefra. Men det er vi jo ikke, sier guttene som snart skal tilbake til sengene sine på gutterommet. 

Følg innspurten på turen med Malthe_Alexej eller på brakar.no på Facebook/Instagram.

Del artikkelen på Facebook