Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?

Anne og Knut Lindmo stortrives i på Tanberglia sammen med cocker spanielen Enzo.
Anne og Knut Lindmo stortrives i på Tanberglia sammen med cocker spanielen Enzo.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle flytte ut av byen

Tanberglias aller første innflyttere skulle egentlig ha leilighet i Hønefoss sentrum. De endte med en liten enebolig utenfor byen, og har ikke angret et sekund.

Annonsørinnhold fra

Mange voksne par begynner å tenke på å finne et nytt sted å bo når barna flytter ut av barndomshjemmet. Den store eneboligen med hage og mange soverom er ikke lenger nødvendig, og det er både kostbart og tidkrevende å vedlikeholde alt sammen.

Block Watne Tanberglia

Block Watne bygger tomannsboliger, rekkehus og leiligheter med flott beliggenhet på Tanberglia.

Velkommen på visningshelg!
21.-22. september, kl. 13-15

Kontakt: 
Trond R. Kristoffersen
99040150
Epost: [email protected]

Les mer: www.blockwatne.no/tanberglia

Den tanken fikk Anne og Knut Lindmo for fem år siden, og de begynte å sondere boligmarkedet. Planen var å flytte til en lettstelt leilighet i sentrum, med gangavstand til alt i byen.

– Vi ønsket oss et sted vi kunne bo resten av livet, et sted der det er enkelt å bli gammel, sier Anne.

Hun er en ekte byjente fra Hønefoss, som har bodd hele livet i byen. De hadde dermed ingen planer om å flytte vekk fra sentrum.

– Da vi begynte å se på boliger så vi at det skulle bygges på Tanberglia, men la fra oss tanken fordi det var for langt unna. Men etter noen år begynte vi å undersøke ideen om en liten og lettstelt enebolig med et lite uteareal i stedet for leilighet, sier hun.

Tanberglia kom på blokka igjen, og paret dro opp til byggeplassen til det splitter nye prosjektet i 2017. Da var det kun grunnmuren som var på plass, men de syntes prospektet og prosjektet var spennende.

– Etter flere år med sondering av boligmarkedet, bestemte vi oss på én dag etter å ha vært her oppe. Kontrakten ble underskrevet dagen etter, sier Knut.

Lurt valg

Knut, Anne og Enzo stortrives med de fine uteområdene og turmulighetene på Tanberglia.

De fikk nøkkelen til den kjedede eneboligen i desember 2018, og var de aller første innflytterne i det nye og spennende boligområdet Tanberglia. Ekteparet, som ikke skulle ha enebolig, og som skulle holde seg i sentrum, har ikke angret et sekund på valget.

– Dette er noe av det lureste vi har gjort! Planløsningen og størrelsen på denne boligen er helt perfekt for oss, forteller de.

Selv om Tanberglia ligger et stykke utenfor sentrum, føler de likevel nærheten til byen. Kjøreturen er på få minutter, og det er heller ikke noe problem å gå eller sykle. De har også alt de trenger her på sørsiden.

– Bakkene opp hit blir kortere og kortere for hver gang jeg går fra byen, og det er deilig å komme opp hit hvor det er så luftig og stille, sier Anne.

For det er luftig i Tanberglia. Boligfeltets plassering på toppen av en kolle gir også en fantastisk utsikt. I tillegg ligger marka rett ved siden av, og det byr på fine turmuligheter sommer som vinter. Det passer ekteparet Lindmo godt, nå som de har fått cocker spanielen Enzo i hus.

– Vi har hatt hund tidligere, men ble enige om å få oss hund igjen når vi slo oss til ro her. Vi er glad i å bruke marka, og merker at det er veldig deilig å komme seg ut her, sier de.

Roen og stillheten er også noe de nyter, og de bruker flittig uteplassene som byr på gode solforhold hele dagen. Ved å velge enebolig framfor leilighet er det også større plass og bedre romfølelse, og den lille hageflekken utenfor skaper også idyll. Likevel er det en svært lettstelt bolig de har kjøpt.

– Ved å bytte ut den store eneboligen fra 1937 frigjør vi utrolig mye tid på å slippe hagearbeid og annet vedlikehold på huset, sier Knut.

Passer for alle

Anne og Knut forteller at det er en god miks av naboer rundt dem, fra barnefamilier til par som dem selv.

– Dette er et område hvor alle kan bo. Det er nærhet til både naturen og byen, og kort vei til alt man trenger. Med utviklingen som er her kommer det nok til å bli som en ny bydel i Hønefoss. Jeg er opprinnelig fra sørsida, men så flyttet vi til nordsida da vi kjøpte eneboligen for 27 år siden. Nå har vi flyttet tilbake til sør, så man kan jo si at ringen er sluttet, ler Anne.

Som de aller første innflytterne i det store boligprosjektet, kan de følge utviklingen hele veien. Det blir en god miks av boligtyper, og nå er det rekkehus, tomannsboliger og leiligheter som er til salgs. Ekteparet Lindmo er selv svært fornøyde med prosessen med Block Watne, og de er glade for at de kom med tidlig i prosessen.

Selger Trond R. Kristoffersen forteller at Tanberglia er et helt unikt prosjekt for distriktet.

– Å få være med helt i starten på et prosjektet har vært spennende. Det er også veldig lett å samarbeide med Block Watne, og både selger, byggeleder og prosjektleder er veldig ålreite og lette å få tak i. Det er alltid en god tone, sier de.

Selger Trond R. Kristoffersen er svært begeistret for Tanberglia som prosjekt, og forteller at det er en suksess. De er utsolgt for eneboligene i kjede, og over halvparten av leilighetene er solgt. 

– Vi får veldig mye skryt fra både kjøpere og potensielle kjøpere. Dette er et unikt prosjekt for distriktet her, da det er både sentralt, men også veldig landlig. Du er nede i byen på få minutter, samtidig som du nesten er midt i skogen, forteller han.

Det er en praktisk og sentral beliggenhet, og  utsikten trekkes frem som noe for seg selv. Med utsyn ned på byen og langt innover Ringerike får man en ro i kroppen som er sjelden i så bynære strøk.

Nå bygges det tomannsboliger, rekkehus og leiligheter fra to til fire rom, og boligene har flere målgrupper. Fra unge i etableringsfasen, til voksne som ønsker seg en mer praktisk og lettstelt bolig, som Knut og Anne Lindmo.

– Det er stille og rolig her, og det er ingen konkurrenter til denne type bolig i området. Det bygges mange leiligheter i Hønefoss, men midt i byen er det asfalt på alle sider og en helt annen tetthet. Hønefoss og områdene rundt er preget av småbygder med flere eneboliger. De som er vant til utsikt, sol hele dagen og plass rundt seg, ønsker ikke nødvendigvis en leilighet i byen der man mister mye av det. Men her får du alt det du er vant til fra den boligen du hadde fra før, men i en mer lettstelt leilighetsform, sier Kristoffersen.

Block Watne er en del av OBOS-konsernet og her er det mange fordeler for de som blir OBOS-medlemmer. Det kan alle bli, og det lønner seg særlig ved at du står først i køen når vi legger ut nye boliger til salgs.

Del artikkelen på Facebook