Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Elektroentreprenører som er helt i hundre

Annonse fra Brødrene Helgesen Eftf AS

Med en historie som går helt tilbake til 1917, er Brødrene Helgesen Eftf. på Hønefoss en av landets eldste elektrikerbedrifter. Gjennom mer enn 100 år har de vært en sentral del av utviklingen i bransjen – fra de første lyspærene til det siste innen smarthus. Det har de tenkt å være i fremtiden også.

Adresse
Barbroveien 7, 3501 Hønefoss

Du finner oss sentralt i Hønefoss på Eikli, kun 2 minutters kjøring fra E16!


Åpningstider
24 timers vakttelefon

Da brødrene Einar og Sverre Helgesen startet elektroinstallasjonsfirma med butikk i 1917, var parafin- og karbidlykter fortsatt den viktigste lyskilden i norske hus og hjem. Hønefoss var tidlig ute med elektrisitet, og Brødrene Helgesen var helt i front av utviklingen. Noe de fortsatt er.

– Brødrene Helgesen har en helt unik historie, og jeg vet om bare en håndfull andre elektrobedrifter fra den tiden som fortsatt eksisterer i dag, sier Marius Waagaard, daglig leder.

Brødrene Helgesen drev firmaet fram til 1972, da de solgte til Chr. Gulbrandsen og Egil Waagaard. Gulbransen døde allerede i 1976, så det var familien Waagaard som drev firmaet frem til 1987. Da ble butikkdelen skilt ut og ble en del av kjeden Elkjøp. Installasjonsavdelingen ble drevet videre som Brødrene Helgesen Eftf. AS.

– Det er faktisk vi som er opphavet til Elkjøp. Det er det ikke alle som vet, sier Marius Waagaard, som for øvrig ikke er i slekt med den nevnte Waagaard-familien.

Han startet i Brødrene Helgesen som elektrikerlærling i 2000, og har vært der siden.

– Jeg har gått gradene i bedriften, og har vært innom de fleste titlene før jeg ble daglig leder i 2018, sier Waagaard.

Marius Waagaard er godt fornøyd med å være en del av Brødrene Helgesen Eftf. - en av landets eldste elektrobedrifter.

En lysende utvikling

Siden etableringen i 1917 har Brødrene Helgesen vært med på en rivende utvikling i bransjen – fra installasjon av enkle lyspærer til prosjektering av avanserte smarthus. I dag er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan du gjøre med huset ditt når det gjelder automatisk styring. Komfort og sikkerhet er viktige stikkord.

– I tillegg til komfort og trivsel, ser vi at såkalt velferdsteknologi blir stadig mer utbredt. Det gjelder særlig innen helse og omsorg, der det er behov for økt styring og varsling elektriske apparater som komfyrer og liknende. Huset kan rett og slett passe på deg, sier Waagaard.

Moderne smarthus kan programmeres til å kjenne igjen bruksmønster og vanene dine. Du kan senke temperaturen om natten eller når du er på jobb. Du kan sitte på hytta og ha full oversikt over huset. Kort sagt kan du styre alt det elektriske – uansett hvor du befinner deg. Hvor avansert du vil ha det, er det du selv som bestemmer.

– Vi anbefaler aldri noe som kunden ikke trenger. Basert på god kompetanse og lang erfaring, vet vi hva som fungerer og kan gi kunden gode råd, understreker Waagaard.

Han forteller også at mange ønsker å ha muligheten til å enkelt kunne investere i nye løsninger etter hvert som det blir aktuelt. Brødrene Helgesen kan allerede i dag legge til rette for funksjoner du kan legge inn senere.

– Selv om du kanskje ikke trenger alle slags løsninger i dag, bør du vurdere hva du kan få bruk for i fremtiden. Du kan spare mye på å bruke litt penger på å gjøre alt "smarthusklart", mener Waagaard. 

Sander Hamborg er fornøyd med å jobbe i den historiske bedriften.

Stolt av den lokale tilhørigheten

En av de første virkelig store installasjonsjobbene Brødrene Helgesen hadde, var i Fønix-gården ved Søndre Torg i Hønefoss i begynnelsen av 1920-årene. Siden har det blitt mange prosjekter for små og store kunder – fra private utbyggere og bedrifter til kommune og fylkeskommune.

Blant de større prosjektene de siste årene finner vi Sundvollen Hotell, begge brannstasjonene på Hønefoss, næringsbygg for Brødrene Berntsen, bilforretning for Sverre Haugli, Byggmakker Hensmoen og Gledeshuset. Ikke minst har de vært med på store boligprosjekter som Brutorget, utbyggingen av flere nye boligområder og Mosselia som står ferdig i disse dager.

– Vi har fått en god del faste kunder, og noen av dem har vært med oss i flere tiår. Blant annet har vi utført alt av boliginstallasjon for Sandvold Boliger i over 12 år, sier Waagaard.

Han er opptatt av at kundene skal føle seg ivaretatt – og oppstår det problemer er det bare å ringe. Fordi de også har et stort lokalt nettverk av andre håndverkere og samarbeidspartnere, kan de fikse omtrent hva det måtte være.

– Vi jobber lokalt, og har kort responstid. Vår servicebil er alltid i nærheten, og vi har en døgnbemannet vakttelefon, understreker Waagaard.

Gjør alltid et arbeid solid og godt! Går det fort eller smått, om det spør da ingen.

Det sa moren til brødrene Einar og Sverre Helgesen før de startet opp i 1917. Brødrenes Helgesens etterfølgere har som mål å jobbe etter samme motto.

– Vi jobber lokalt og det er ikke så stort på Hønefoss. Det vil nok merkes ganske fort hvis vi begynner å slurve med utførelsen, sier Waagaard.

Ingen bedrift er bedre enn sine ansatte, sies det. Det samme gjelder for Brødrene Helgesen. Stabil arbeidskraft har i alle år bidratt til bedriftens vekst og suksess. Gjennom god rekruttering skal dette også sikres for fremtiden. 

Susanne Nymoen er på jobb - uansett vær og vind.

Ungt og gammelt går hånd i hånd

Som godkjent lærebedrift har de et godt samarbeid med de videregående skolene Hønefoss og Tyrifjord om utplassering av elever og inntak av lærlinger. Fordi de er en bedrift i stadig utvikling, er de alltid på utkikk etter flere elektrikere.

– For vår del har rekruttering av lærlinger alltid vært viktig. Det er vanskelig å skaffe dyktige fagfolk, fordi disse som regel allerede er godt etablert i en bedrift. Skal du bygge opp en dyktig stab, må du starte fra scratch, mener Waagaard.

Brødrene Helgesen har som mål å ta inn 2-4 lærlinger hvert år. Ambisjonen er å lære opp allsidige folk, som kan brukes til alt. Dessuten er de opptatt av å rekruttere begge kjønn, og har i dag tre jenter i staben.

– Fordi vi jobber veldig variert, får lærlingene mange spennende utfordringer. Dessuten kan vi forme lærlingene slik vi vil i forhold til våre systemer og rutiner. Det er alltid moro og se hvordan de utvikler seg til dyktige elektrikere, sier Waagaard.

Brødrene Helgesen har i dag 39 ansatte, hvorav sju er lærlinger. Selv om bedriften er gammel, er staben ung.

– Vi har en god kombinasjon av unge og eldre, der den eldste har vært i bedriften siden 1971. Likevel er snittalderen fortsatt bare cirka 30 år, sier Waagaard.

Brødrene Helgesen Eftf. utfører alt innen elektroinstallasjon, og hjelper deg med alt fra små problemer til store prosjekter. Etter mer enn 100 år i bransjen, jobber de fortsatt for å bli enda litt bedre – og er alltid oppdatert det siste innen kunnskap og løsninger.  

Vår historie

Gjør alltid et arbeid solid og godt! Går det fort eller smått, om det spør da ingen.

... sa moren til brødrene Einar og Sverre Helgesen da de startet opp elektroinstallasjonsfirmaet Brødrene Helgesen 1. desember 1917. 100 år etter ser vi fram til å feire at vi er en av Norges eldste elektroentreprenører.

EN LANG OG STOLT HISTORIE
Brødrene Einar og Sverre Helgesen, kom fra et nøysomt, men godt hjem. Moren deres gikk for å være en snill, god og iherdig dame med raust hjerte. Guttene utviklet tidlig et godt talent for å drive forretning. Allerede som 10-åring, hadde Sverre forbindelse med forskjellige forlag i København. Han kjøpte bøker for å selge de videre i distriktet og omsetningen var såpass høy at det etter kort tid måtte ansettes selgere.

Einar Helgesen ble ferdig med sin tekniske utdannelse i 1916 og ble ansatt i Elektrisk Bureau i Oslo. Unggutten ble herfra sendt på oppdrag til Island for å hjelpe til med å bygge ut elektrisiteten der. Det sies at Einar gjorde "gode penger" på denne jobben!

Broren Sverre ble uteksaminert fra Porsgrunn Tekniske Skole i i 1917 som bestemann med S som hovedkarakter og ble samme år tildelt et av Statens stipend i utlandet. Umiddelbart etter avsluttet eksamen, fikk Sverre en stilling i Pernambuco i Brasil. Han sto klar til å pakke og gjøre seg klar til å reise, da han sammen med bror Einar heller bestemte seg for å starte en elektrisk installasjonsforretning i Stabellsgaten i Hønefoss.

I 1879 fikk Thomas A. Edison den første kulltrådlampen til å gløde. Tre år seinere ble de første gatene i New York og London opplyst med elektrisitet. Samme år, i 1882, sies det at eieren av Hønefoss Brug, Christian Anker, hang opp elektriske lamper på Hønefoss Bru. I 1885 tok Hønefoss og Follum Brug i bruk en 110 volts generator på 10kW for belysning i tresliperiets fabrikklokaler, og i tiden etter dette ble det bygget flere mindre kraftstasjoner i distriktet vårt.

Ved oppstarten i 1917, var det fortsatt alminnelig at hjemmene ble opplyst med parafin- og karbidlykter. E-verket hadde sine menn som solgte abonnement pr sykkel og det var ikke uvanlig å abonnere på strøm til en 40-watts glødelampe i stua. Hønefoss var tidlig ute med elektrisitet og det var en stor begivenhet å kunne skru på en bryter og oppleve at det ble lys! Det å pusse lampeglass og søle med parafin ble det etterhvert slutt på for de fleste. For å nå avsidesliggende kunder, måtte brødrene lesse syklene ned med verktøy, materiell og rør. Utviklingen gikk framover. Etter lyset kom anskaffelsen av strykejern og kanskje en kokeplate, til det gradvis også kom bord-komfyrer inn i folks hjem.

FIRMAET UTVIKLET SEG
De første årene arbeidet Brødrene Helgesen stort sett med el-installasjon og reparasjoner. En av de første virkelig store installasjonsjobbene de hadde, var i Fønix-gården ved Søndre Torg i Hønefoss. Dette oppdraget ble utført i begynnelsen av 1920-årene.

I 1922 ble verkstedet til Brødrene Helgesen totalskadet av brann. Motorer, dynamoer og en rekke elektriske apparater gikk tapt i brannen, i tillegg til alt verktøyet. Dessverre var ikke forsikringen på langt nær stor nok til å dekke alt dette og brødrene led et betydelig økonomisk tap.

Einar utdannet seg også til rørleggermester og som en tilleggsbedrift etablerte de etterhvert rørleggerbedrift. Denne delen av firmaet ble i slutten av 1940-årene overtatt av nevøene Leif Marseth og Finn Gulbrandsen under navnet Hønefoss Rørleggerbedrift.

Under andre verdenskrig var det som kjent stor knapphet på varer. Det ble innført pant på lyspærer og sikringer og sølvtråden i sikringene ble enten loddet eller fornyet. Messingsoklene i lyspærene ble også benyttet på nytt og seinere byttet ut med sokler av sink. Også i etterkrigsårene var det mangel på varer. Vaskemaskin ble for eksempel underlagt strenge rasjonaliseringsbestemmelser. Selv om man fylte kriteriene for å få kjøpt en vaskemaskin, var det ikke alltid så lett å få tak i en. Med stor knapphet ble ventelistene lange og de som kunne stille opp med en anbefaling fra lege kom først i køen.

OVERFLOD AV VARER
Vareutvalget ble etterhvert utvidet til gjenstander som båndopptakere, radiokabinett og høyttalere. Stereolyd kom og med fjernsynsapparatet fikk folk i distriktet vårt "hele verden inn i stua". Det tok riktignok tid før fjernsynet ble allemannseie og mange kan ennå huske at folk sto utenfor butikkvinduene og kikket på prøvebildet på tv'n. Den aller første direkte sendte sportsbegivenheten var visst en ishockeykamp fra VM i 1958. Da var det stappfullt av folk som stod utenfor butikkvinduene til Brødrene Helgesen, - og de stod til langt over på den andre siden av gata.

Brødrene drev sammen firmaet fram til 1972, da de solgte til Chr. Gulbrandsen og Egil Waagaard. Gulbransen døde allerede i 1976, så det var familien Waagaard som drev firmaet fram til 1987. Da ble butikkdelen skilt ut og ble en del av Elkjøp-kjeden.

Installasjonsavdelingen ble drevet videre som Brødrene Helgesen Eftf. AS av fem av de ansatte med Tron M. Trondsen som daglig leder. Tron var i sin tid læregutt hos de gamle brødrene Helgesen, så ringen ble på en måte sluttet.

Brødrene Helgesen har som bedrift vært med på en rivende utvikling fra å installere enkle lyspærer i boligene til dagens smarthus-løsninger. Ingen bedrift er bedre enn hva de ansatte gjør den til sies det. Stabil arbeidskraft har i alle år bidratt til Brødrene Helgesens vekst og suksess. Et solid grunnlag er skapt for suksess, også i fremtiden!

Redaksjonen i Ringerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet