Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Gifteringene er symbolet på kjærligheten

Annonse fra Mestergull Hønefoss

Bryllup er en feiring av kjærligheten. To mennesker velger å forplikte seg til et liv sammen. Gifteringene skal dere bære for resten av livet, og valg av ringer som passer dere perfekt er ingen lett avgjørelse.

Adresse
Storgata 6A, 3510 Hønefoss

Åpningstider
Mandag - fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Skal dere gå for de tradisjonelle, enkle ringene eller noe litt mer moderne? Skal ringene være hvitt, gull eller roségull? Smale eller brede? Med eller uten diamanter?

LYKKERINGENE fra Mestergull gir dere en unik mulighet til å designe ringer som representerer dere. Hos oss kan dere hente inspirasjon, la kreativiteten få spillerom og resultatet vil være spesielt for dere og bryllupet – og et symbol på kjærligheten dere kan bruke livet ut.

Mestergull tilbyr et rikt utvalg for enhver smak, prisklasse og for et hvert brudepar. 

Forlovelse er en fantastisk begivenhet. Ved å inngå forlovelse forteller paret omverden at det er oss to, og ifølge tradisjonen bærer vi forlovelsesringer som symbol på at vi har valgt partner. Fra gammelt av var forlovelse en kunngjøring om at man hadde til hensikt å gifte seg i nær fremtid, vanligvis innen et år. I dag varer mange forlovelser livet ut.

Forlovelse er spennende og gledelig. Ikke bare for paret, men for familier og venner. 

Tradisjonelt sett har forlovelsesringene vært glatte ringer i gull, men dette har endret seg. Hos Mestergull kan dere velge i et bredt spekter av ringer eller utforme dere egne.

Går du i friertanker kan vi bistå deg med å finne den perfekte ring til din utkårede.

Gullsmeden ligger sjarmerende til i gågata i Hønefoss. Våre blide selgere ønsker deg velkommen inn i en koselig atmosfære og hjelper deg med ringvalget.

Vi fører kjente merkevarer, men også egne kolleksjoner på gull og diamanter. I tillegg får du kjøpt Hønefoss- smykket hos oss, som passer fint som morgengave.

La kjærligheten skinne – på deres fingre! 

Mestergull Hønefoss

• Gullsmeden ligger sjarmerende til i gågata i Hønefoss.

• Vi fører kjente merkevarer, men også egen kolleksjon på gull og diamanter.

• Du får også kjøpt Hønefoss- smykket hos oss.

• Våre blide selgere hjelper deg i en lun og koselig atmosfære.

• LYKKERINGENE fra Mestergull gir dere en unik mulighet til å designe noe som representerer dere. Hent inspirasjon, la kreativiteten få spillerom og resultatet vil være spesielt for dere og bryllupet.

• Hos Mestergull kan du velge i et vidt spekter av forlovelsesringer. Dere kan også utforme deres egne ringer, helt etter deres smak og preferanser. 

Redaksjonen i Ringerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet