Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Huden skal stråle på bryllupsdagen!

Annonse fra Alfa Omega Hudpleie

Dato for den store dagen er satt, og det er ikke bare bruden som skal skinne. Det samme gjelder huden din!

Adresse
Bredalsveien 12, 3511 Hønefoss

Alfa Omega Hudpleie tilbyr behandlinger og produkter som vil forbedre huden din fra første dag. Klinikken tilbyr behandlinger innen kroppspleie, hårfjerning, ansiktsbehandlinger og makeup.

Hos oss får du behandling i fredelig atmosfære hvor du står i total fokus.

Vi ønsker deg velkommen inn for en uforpliktende prat om hva som vil være rett behandling for deg.

Innehaver og driver Renate Berger Skalstad har bred erfaring og jobbet mye med kropp, makeup og hudpleie inn mot medisinske behandlinger. 

Klinikkens behandlinger kjennetegnes som innovative og økologiske som styrker og forbedrer huden.

Alfa Omega Hudpleie ble startet i 2001. I syv år holdt vi til sentralt i Oslo, før både klinikk og driver fant veien til Hønefoss for ti år siden. De siste fem årene har klinikken ligget mer tilbaketrukket ved siden av Høgskolen. 


Vi gleder oss til å hjelpe deg med å skinne på bryllupsdagen! 

Pakker

Festpakke 1
Inkluderer hudanalyse * 1 dyprens * Veiledning på hjemmepleie * 1 Venus Freeze med ultralyd og ampulle (ansiktsbehandling som strammer opp, gir glød og jobber dypt) * form og farge av bryn.
Kr. 1990,-

Festpakke 2
Som Festpakke 1 + full kroppspeeling med fukt * 40 minutters ryggmassasje.
Kr. 2800,-

Begge pakkene er supre om du ikke skal i bryllup også. 

Alfa Omega Hudpleie

• Alfa Omega Hudpleie ble startet i 2001.

• Først syv år sentralt i Oslo, før både klinikk og driver fant veien til Hønefoss.

• Innehaver og driver Renate Berger Skalstad har bred erfaring og jobbet mye med kropp, makeup og hudpleie inn mot medisinske behandlinger.

• Klinikk og behandlinger kjennetegnes i dag av innovative behandlinger og produkter som er økologiske, naturlige og gir effektive resultater samtidig som huden styrkes.

• Klinikken tilbyr i dag behandlinger innen kroppspleie, hårfjerning, et bredt spekter av ansiktsbehandlinger og makeup. 

Redaksjonen i Ringerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet