Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Tradisjonelt og moderne fjellbryllup

Annonse fra Gomobu Fjellstue

Bryllup er en stor markering og feiring av dere som par. Vi på Gomobu Fjellstue vet at det å gifte seg er mer enn å si "ja" til hverandre, og vi hjelper dere med arrangementet for den store dagen!

Når dere skal gifte dere er det mange ting å huske på. Sted for både vielse og fest skal velges, gjestelisten skal skrives, menyen skal prøvesmakes og bestilles og brudekjoler skal prøves.

Valdres er et vakkert sted å avlegge ekteskapsløftene, og har mange tradisjonsrike og unike steder for vigselen: Lomen Stavkirke, Ulnes Kirke, Mo Kyrkjeruin eller utendørs. For ikke å snakke om hvilke bryllupsbilder dere får!

Vi har over 25 års erfaring, og har vært med på å arrangere vielse innendørs i kirker og utendørs på fjellet. Hos oss har brudepar ankommet på spark og vi har til og med hatt en smed på tunet som smidde ekteskapslenker foran selskapet. Hva med en eventyrlig tur med hest og slede? Lyden av dombjeller og hestehover gir gjenklang i det vakre vinterlandskapet når brudeparet ankommer. Kanefart er meget populært, unikt og romantisk. 

Gomobu Fjellstue har tre sjarmerende selskapslokaler, og dere finner garantert det som passer akkurat for dere. Bryllupsfesten kan avholdes i Nesja Skule, et 200 år gammelt tømmerhus på tunet. Biblioteket er et moderne bibliotek i Fjellstua med sittegruppe, prosjektor og elektrisk peis. Fra Spisesalen har dere utsikt mot Bitihorn, Rasletind og flere andre fjelltopper.

Uansett om dere ønsker et stort eller mindre selskap står vi klare til å hjelpe dere med å velge det lokalet som passer dere best.

Gomobu Fjellstue åpnet dørene i 1967, og drives i dag av andre generasjon. De senere årene har fjellstua blitt modernisert, men har beholdt sitt tradisjonelle, urnorske særpreg. Vi har ti hytter og 36 nyoppussede rom, egen brudesuite og egen brudehytte. Hos oss er det plass til nærmere 150 gjester. Dermed er alt tilrettelagt for en perfekt bryllupsfeiring! 

Brudeparet kan velge blant våre tilpassede bryllupsmenyer eller komme med egne ideer. Vi anbefaler å ta høyde for en liten matbit mellom vigsel og middag siden det kan ta litt tid før gjestene kan gå til bords. Vårt kjøkken imøtekommer deres ønsker for menyen, aperitiff, finger- og nattmat.

Våre lokalkjente ansatte hjelper dere også med å finne lokale fotografer, florister, frisører, transportselskaper og underholdning slik at den store dagen blir uforglemmelig.

På Gomobu Fjellstue vet vi at det er godt og trygt med lokalkunnskap og erfaring – derfor står vi alltid klare til å svare på spørsmålene deres.

Alle bryllup er ulike, og vi bidrar med det vi kan for at dere skal få akkurat det bryllupet dere ønsker! 

Gomobu Fjellstue

• Gomobu Fjellstue åpent dørene i 1967 og i dag det andre generasjon som driver hotellet.

• De seneste årene er fjellstua modernisert, men har fortsatt beholdt sitt tradisjonelle, urnorske særpreg.

• Vi tilbyr et tradisjonelt og moderne fjellbryllup, og har arrangert bryllup i 25 år.

• Gomobu Fjellstue tilbyr 3 sjarmerende selskapslokaler.

• Valdres har mange fine og unike steder dere kan si ja til hverandre, både kirker og utendørs.

• Vi har ti hytter og 36 nyoppussede rom, egen brudesuite og egen brudehytte. Hos oss er det plass til nærmere 150 gjester.

• Gomobu ligger i hjertet av Valdres.

• I området er det 120 kilometer med skiløyper, alpinsenter, akebakker, hundekjøring, ridning, kanefart, fiske, mange mil med sykkelstier og kilometervis med turstier.

• Gratulerer med bryllupsplanene! 

Redaksjonen i Ringerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet