BYGGMAGASINET

i Hønefoss 2020

Motor vehicle, Car, Transport
Previous.png
Next.png

Elektrikerne som gir deg en enklere og smartere hverdag

Thoen Elektrikere har i snart 30 år skapt elektrisk stemning i hjemmet. Nå fokuserer det tradisjonsrike selskapet på skjult varme og smarthus-løsninger innen hjemmeelektronikk. Dette er styringssystemer som tilfører det nyeste innen teknologi, som forenkler og forbedrer komforten i ditt hjem.

Trademark, Brand, Font, Azure, Aqua, Text, Blue, Logo

ANNONSØRINNHOLD FRA

Oddvar Thoen har jobbet som elektriker i 40 år, han har lang erfaring og vært vitne til en rivende utviklingen innenfor elektrikertjenester.

– Utviklingen skjer i en rasende fart, og du holder ikke lenge i bransjen hvis du ikke følger med i tiden. Derfor må vi hele tiden holde oss oppdaterte på alt fra nye lover og regler til teknologi og produkter, sier Thoen.

I 1991 etablerte han sitt eget elektrofirma. Virksomheten tok seg fort opp, og etter noen år med to-tre ansatte er firmaet i dag totalt sju mann - inkludert Thoen selv.

– Vi er en elektriker for alle type kunder, og jobber med alt fra større prosjekter til mindre serviceoppdrag. Er det en kunde som spør, stiller vi alltid opp. Enten om det er mindre håndverkerfirma eller større byggmestere, sier Thoen.

Plaid, Tartan

Gulvvarme er i vinden som aldri, og det finnes utallige løsninger på markedet. Oddvar Thoen viser fram en varmekabelmatte, som både gjør jobben enkel og gir god komfort.

Få komfortvarme i gulvet

Med enkle smarthus løsninger kan du få full kontroll og en enklere hverdag. Thoen Elektrikere gir deg muligheten til å styre og senke temperaturen, kontrollere lys og varme, og gir deg andre smarte løsninger for økt komfort gjennom app.

– Nå om dagen går det mye i LED-belysning og skjult varme, som varmekabler og varmefolie. Dette er produkter vi har satset mye på, og som flere nå tar i bruk, sier Thoen.

Mange synes at varme fra gulvet er den mest behagelige oppvarmingen av et rom. I dag finnes det gulvvarmesystemer som raskt blir varme, og som raskt kjøles ned igjen når varmen skrus av. Dette gjør moderne gulvarme med elektrisitet godt egnet for energisparing og effektivisering.

– Den vanligste formen er varmekabler i betonggulv, men varmefolie er tynne matter som legges direkte under laminat, parkett eller tregulv for å gi gulvvarme. Varmefolien gir rask temperaturregulering, er støydempende og kan gi deg et lavere energiforbruk, sier Thoen.

Han forteller at produktet har fått større innpass i flere hjem. Prisforskjellene er ikke særlig store, men folie er som oftest en raskere og enklere oppvarming.

– Med varmestyring på gulvvarme, kan du spare helt opp til 25 prosent, påpeker Thoen.

Spør Oddvar Thoen om alt innen elektro!

Alle typer el-anlegg
Gulvvarme og varmekabler
Smarthus-løsninger
Boliginstallasjon, bytte av sikringsskap, lysanlegg og downlights
Data og alarm
Totalrenovering av bad
Landbruk
El-sjekk

Pattern, Orange
Engineering
Mode of transport, Motor vehicle, Van, Car

Lønnsomme og praktiske løsninger

Som godkjent el-installatør jobber Thoen Elektrikere med alt som har med elektro å gjøre – fra sterkstrøm til tele og data. Det omfatter alt fra belysning og varme til smarthus, alarmer og brannforebyggende el-kontroll.

Går du hele veien og investerer i et smarthus, kan du koble sammen varme, lys, alarmer og alt annet som går på strøm og fjernstyre dem via en app.

– Et smarthus er både økonomist og praktisk. Du kan senke temperaturen om natten, når du er på jobb eller på ferie. Du kan programmere slik at huset, ellet hytta for den saks skyld, er oppvarmet på tidspunktene, når du faktisk er det, sier Thoen.

Thoen Elektrikere er kjent for topp kvalitet og høy kompetanse. Etter mange år i markedet har de opparbeidet et godt omdømme, selv om de jobber mye lokalt på Ringerike, tar de også turen andre steder. I løpet av årene har de vært med på mange store boligprosjekter over hele Østlandet.

– I det siste har vi jobbet mye med å installere smarte løsninger og varme. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, noe som tyder på at vi er flink på dette feltet, sier en ydmyk Thoen.

Varmefolie er tynne matter som kan legges direkte under laminat, parkett eller tregulv. Folien gir rask temperaturregulering, er støydempende og kan føre til et lavere energiforbruk. Elektromontør Bjørn Emil Skougstad kan absolutt anbefale produktet på det varmeste.

Økte omsetningen i en krevende tid

Det er ingen tvil om at elektrofirmaet har hatt stor vekst siden oppstart. Selv om 2020 har vært en utfordrende år for mange, har de til sammen syv ansatte hos Thoen Elektrikere omsatt rundt 10 millioner kroner.

– For oss elektrikere, og for så vidt også andre håndverkere jeg har jevnlig kontakt med, har ikke disse månedene være krisepreget i det hele tatt. Tvert imot, sa Thoen til Ringerikes Blad i sommer.

Thoen økte omsetningen i mars og april. Det gode resultatet skyldes at firmaet hadde planlagt noen boliger i mars og april. I tillegg har det vært stor aktivitet på offentlige bygg.

Joakim Hjortland, Oddvar Thoen og kollegene i Thoen Elektrikere er alltid oppdaterte på gulvvarme og alt annet innen elektro.

Ungdommen i fokus

Thoen opplever at det bygges boliger nærmest over alt, både enkeltboliger og store og små boligfelt. Som godkjent lærebedrift forteller han at de er svært opptatt av å sikre rekruttering til bransjen, og har et tett samarbeid med blant andre Hønefoss videregående skole.

– Det er mangel på faglærte folk i bransjen, og for oss er det utelukkende positivt å være lærebedrift. For å ha en stabil arbeidstokk, lønner det seg å ansette de som har hatt læretiden i bedriften, mener Thoen og legger til:

– Min erfaring et at de som allerede er godt innarbeidet i firmaet har lettere for å bli.

For Thoen Elektriskere tegner det til å bli det beste året noensinne for firma. Thoen oppfordrer eiere av både nye og gamle boliger, til å gå for smarte løsninger i hjemmet.

– Alle hus kan bli smarte, og det er nesten ingen grenser for hva som er mulig. Har du for eksempel et gammelt hus som skal renoveres, har du alle muligheter til å gjøre det om til en topp moderne bolig som både er sikrere, mer komfortabel og strømbesparende, avslutter Thoen.

Kontakt oss

Adresse:
Slettåkerveien 4, 3515 Hønefoss

Telefon: 48 00 10 00
E-post:  [email protected]

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Thoen Elektrikere

  • Etablert i 1991 av Oddvar Thoen, som har nærmere 40 års erfaring i bransjen.
  • Autorisert elektroinstallatør Gr.L og EKOM-autorisert.
  • Har i dag sju ansatte.
  • Medlem av elektrikerkjeden SIKRINGEN og Landsforeningen for elektrobedrifter NELFO.
  • Godkjent lærebedrift med fokus på rekrutering til elektrofaget.