Previous.png
Next.png
Clothing, Footwear, Chair

Et av RINGERIKES STØRSTE RÅDGIVERFIRMA:

Nå trenger vi flere kloke hoder!

Ringerike er en region i vekst. Ønsker du å være med på utviklingen? Hos Roar Jørgensen AS får du jobbe med spennende prosjekter i et fremoverlent ingeniørmiljø, der faglige utfordringer går hånd i hånd med sosialt samhold.

Material property, Rectangle, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Selvfølgelig er det viktig med faglige utfordringer, men det sosiale arbeidsmiljøet er kanskje det aller viktigste for å bli værende i en jobb.


Interiørarkitekt Anne Weisteen vet hva hun snakker om. Etter 17 år hos samme arbeidsgiver, trives hun like godt i dag som da hun begynte.


– Personlig synes jeg det er veldig bra å jobbe i et firma som ikke er altfor stort. Når alle kjenner alle, er det enklere å banke på kontordøra til naboen for å spørre om råd, mener hun.


Selv om de med sine 35 ansatte er et av Ringerikes største rådgiverfirma, er Roar Jørgensen AS fortsatt en mellomstor bedrift i nasjonal sammenheng. Oppdragsmengden øker, og nå jakter de flere kloke hoder.


– Kontoret har plass til 40 personer. Målet er rekruttere 4-5 nye medarbeidere innen neste vår, sier daglig leder John Dæhli.

STORTRIVES: Interiørarkitekt MNIL Anne M. Weisteen har jobbet hos Roar Jørgensen AS i hele 17 år og stortrives fortsatt. Hun mener det sosiale miljøet er minst like viktig som det faglige for å bli værende i en jobb.   

Stort eierskap til jobben

De er kanskje mest kjent for sin branntekniske kompetanse, men har også høy kompetanse på fagområder som konstruksjonsteknikk, prosjekt-/byggeledelse, arealforvaltning, arkitektur og teknisk tegning.


– Vi er på utkikk etter flere folk på alle disse områdene, fortrinnsvis seniorer. Men vi har også god erfaring med å ta inn nyutdannede og forme de til gode rådgivere, forteller Dæhli.


Selv om firmaet består av folk med solid bakgrunn innenfor sine fagfelt, er de i høyeste grad moderne og fremoverlente. Med en snittalder på rundt 40 og en god kjønnsbalanse, er tempoet høyt og innsatsviljen stor.


– Det gnistrer litt i gangene her, for å si det sånn. Vi er opptatt av å skape engasjement og eierskap til prosjektene, sier Dæhli, som mener det er mye av grunnen til selskapets gode resultater de siste årene.

Kontoret har plass til 40 personer. Målet er å rekruttere 4-5 flere medarbeidere innen neste vår.

John Dæhli, daglig leder

"

Hard hat, Automotive lighting, Motor vehicle, Sports gear, Helmet, Product, Font, Line

Er DU vår nye kollega?

Les mer og søk her!

Tilpasser seg en ny hverdag

Er det noe koronatiden har vist, er det at både bedrifter og ansatte har klart å tilpasse seg en ny hverdag. Det gjelder også for Roar Jørgensen AS.


– Hybridkontor har kommet for å bli! Det gir større fleksibilitet og bredere nedslagsfelt, både med tanke på hvilke prosjekter vi kan påta oss og hvor vi rekrutterer folk, sier Dæhli.


Han forteller at selv om de fleste er lokale, har de i dag ansatte som jobber fra blant annet Kongsberg og Sverige.


– Hjemmekontor noen dager i uka er fullt mulig for de som er lei av å pendle hver dag, selv om vi selvfølgelig vil at folk er mest mulig på kontoret. Det har stor betydning for det faglige miljøet å kunne diskutere og dele erfaringer ansikt til ansikt, samtidig som det naturlig nok er mer sosialt å ha gjengen samlet.

BRENNENDE ENGASJERT: Roar Jørgensen AS er kjent for høy kompetanse innen blant annet brannteknikk. Juha Viena (f.v.), Mikhail Antonov og Eivind Netland Ekerold diskuterer sitt neste prosjekt.

Roar Jørgensen AS

  • Rådgivende ingeniørfirma etablert av mannen med samme navn i 1985.
  • Eies i dag av John Dæhli, Guri Thomassen, Tore Bratvold, Roy Korneliussen og Harald Myhre.
  • Jobber innenfor en rekke ulike fagområder, med egne avdelinger for brannteknikk, konstruksjonsteknikk og prosjektering.
  • 35 medarbeidere med høy kompetanse innenfor sine respektive fagfelt.
  • Ambisjonen er å alltid finne de beste løsningene for kundene innenfor firmaets fagområder.
  • Holder til i lyse og trivelige lokaler på Hvervenmoen HM33 utenfor Hønefoss.
  • Sertifiseringer: Godkjent for ansvarsrett – Sertifisert ISO 9001 – Miljøfyrtårn – RIF – Startbank

Engasjement og eierskap til prosjektene er noe av det som kjennetegner de ansatte hos Roar Jørgensen AS.

Det gnistrer litt i gangene her, for å si det sånn!

John Dæhli,
daglig leder

"

På tvers av fagområder

Roar Jørgensen AS er et rådgivende ingeniørfirma som jobber på tvers av en rekke ulike fagområder. Det synes interiørarkitekt Anne Weisteen er givende.


– Du får utviklet deg på flere fagområder. Selv har jeg kanskje jobbet like mye som arkitekt. Dessuten er det stor variasjon i prosjektene, som inkluderer alt fra private boliger til offentlige bygg på flere tusen kvadratmeter.


Hun lover at alle nyansatte blir tatt godt imot og går gjennom et program som viser hva de ulike avdelingene jobber med.


– Det er både nyttig og viktig at du vet hva naboen gjør, selv om du driver med noe helt annet selv. Da kan vi trekke veksler på hverandre. Personlig lærer jeg veldig mye av å se hvordan andre prosjekterende jobber med for eksempel prosessen i byggesaker.  

TVERRFAGLIG: Hos Roar Jørgensen AS kan du alltid rådføre deg med gode kolleger, også på tvers av ulike fag og avdelinger. Prosjektleder Anne Marit Nilsebråten, prosjektleder og faglig leder Guri S. Thomassen, teknisk tegner Ove Erik Helgesen og prosjektleder Siri Selvig synes det er nyttig å utveksle erfaringer.

Like bra sosialt som faglig

De er kjent for sitt gode tverrfaglige kompetansemiljø, men det sosiale miljøet er minst like viktig hos den trivelige gjengen som er Roar Jørgensen AS.


– Vi er kjent for vårt gode arbeidsmiljø, med rom for mange ulike personligheter. For oss er det viktig å ha det både hyggelig og morsomt sammen og ikke bare tenke fag absolutt hele tiden, understreker daglig leder Dæhli.


Ringeriksmaraton, revy, firmaturer, julebord og andre selskapeligheter er blant noen av de sosiale sammenkomstene som foregår med jevne mellomrom.


– Det er våre medarbeidere som til syvende sist er bedriften, og det glemmer vi aldri. Derfor legger vi stor vekt på det sosiale for å bygge relasjoner og skape et sosialt samhold både på jobb og på fritiden, sier han.

GODT MILJØ: Roar Jørgensen AS har et åpent og godt sosialt miljø, der alle kjenner alle. Økonomileder Mette Hagen slår av en prat med med Guro Bakke som er leder for HR, salg og marked.

Blant Ringerikes største

Roar Jørgensen AS ble startet i 1985 av mannen med samme navn. Da grunnleggeren i 2012 valgte å selge seg ut var det John Dæhli, Guri Thomassen, Tore Bratvold og Roy Korneliussen som overtok roret. Senere kom også Harald Myhre med på eiersiden.


For de fem eierne har ambisjonen alltid vært å bygge videre på det solide grunnlaget Roar Jørgensen etablerte. Det har de på alle måter lykkes med, snart ti år siden de overtok.


– Vi er i dag blant landets 25 største bedrifter i vår bransje, og føler at vi bli lagt merke til. Med rundt 500 prosjekter årlig, har vi opparbeidet bred erfaring og en stadig større kundeportefølje, forteller Dæhli.


Med mottoet "Ditt prosjekt – vår kompetanse" legger de stor vekt på å møte kundenes krav gjennom effektive prosesser og kvalitet i alle ledd.


– Gjennom en kombinasjon av stor faglig bredde og god gjennomføringsevne, har vi befestet vår posisjon som et naturlig valg for lokale og sentrale utbyggere i små og store prosjekter, avslutter Dæhli.

Kontakt oss

Adresse
Hvervenmoveien 33
3511 Hønefoss

Telefon
32 17 90 00

E-post
post@roarjorgensen.no

Foto: Erik Hansen