NÆRINGSLIVET INFORMERER

Ringerike Liftutleie_11.jpg

Nå tar vi et enda større løft for det grønne skiftet

I snart 20 år har Ringerike Liftutleie løftet den lokale utviklingen til nye høyder. De følger nøye med på den tekniske utviklingen – og satser enda sterkere på det grønne skiftet. Dyktige medarbeidere er ikke redd for å ta et ekstra tak når det trengs. Det kommer tydelige frem i disse uvanlige tider: Her jobbes det på spreng for å levere til kundene!

Ringerike Liftutleie_logo NY_2.png

ANNONSØRINNHOLD FRA

Arne Bergheim begynte med tunge løft og store maskiner i 1977. Han gikk med en gründer i magen, og et ønske om å starte for seg selv. Veien til selvstendighet startet med en lift i 1987, og utviklet seg derfra. I 2001 ble Ringerike Liftutleie AS stiftet, og har i dag syv ansatte.

Én av disse er Henrik Bergheim, sønn av grunnlegger Arne. Henrik er praktisk talt oppvokst i bedriften, sammen med sin eldre bror Marius. Marius var tidligere markedssjef og jobber nå med eiendomsutvikling på Lysaker, men deltar fortsatt aktivt i planleggingen av bedriftens fremtid. Henrik er i dag salgs- og markedsansvarlig, men fyller mange ulike roller i løpet av en arbeidsuke. Sammen med driftsleder Lene Bråthen, utgjør de to administrasjonen på avdelingen på Hønefoss.

– Hos oss er alle engasjerte i bedriften. Oppgavene er ikke fordelt på hver og en, men vi trekker lasset sammen. Vi setter stor pris på våre ansatte og det de yter for firmaet, sier Henrik.

I disse dager er vi mer avhengige av våre gode medarbeidere enn noen gang. Korona-situasjonen til tross; Ringerike Liftutleie er i full drift.

Det er naturligvis gjort noen interne tiltak i henhold til råd og retningslinjer fra myndighetene. Lunsjpausen er oppdelt, de er nøye på å holde avstand og all post åpnes ute og emballasje går rett i papp-pressen. Renholdet er også ekstra skjerpet.

– Vi minimerer antall kundebesøk, men leveranser av maskiner foregår som vanlig. Vi er heldigvis ikke så påvirket av situasjonen. Alle jobber hardt for å holde hjulene i gang og vi investerer i fremtiden, forklarer Henrik.

Bedriften dekker store deler av Østlandet, men sender også maskiner rundt om i landet. Liftene har den siste tiden utført oppdrag både i Kristiansand, Haugesund og helt opp til Bodø.

Henrik forteller at de følger kundene dit hvor prosjektene er.

Kontakt oss

Adresse
Follummoveien 64, 3516 Hønefoss

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:30

Telefon: 32 11 19 00
E-post: post@ringlift.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Ringerike Liftutleie_12.jpg

Ringerike Liftutleie har investert tungt de siste årene. Her ser man en rundtsvingende teleskoptruck og en helelektrisk 20m knekkarm bomlift. Begge maskinene kan kjøres på strøm.

Grønt utstyr gir sterkere vekst

Utleien starter med en grundig behovsanalyse hvor funksjonalitet og sikkerhet vektlegges. Oppfølging, ettersyn og forebyggende vedlikehold er en selvfølge for Ringerike Liftutleie. Bedriften har investert opptjente penger i nye lifter, og maskinparken består i dag av over 300 utleieobjekter.

Mot slutten av 2018 investerte de i helelektriske lifter fra produsenten Haulotte. Dette var produsentens første av sitt slag. Den første maskinen Haulotte leverte i Europa, ble levert til Ringerike Liftutleie.

– Sommeren 2019 mottok vi vår tredje og fjerde maskin av denne typen. I år fortsetter vi satsningen og får levert ytterligere to maskiner de neste månedene, smiler Henrik.

Fordelen med å investere i grønt utstyr er at de da er mer rustet for alle typer henvendelser.

Henrik forteller de har en rekke spesialmaskiner, inkludert en av verdens største selvgående bomlift. Den har en arbeidshøyde på hele 57 meter, og det er svært få av disse i Norge. Det er ingen tvil om at den vekker oppsikt når den reiser rundt i Norge.

Nå satses det i tillegg mer på rundtsvingende teleskoptrucker, et multiverktøy for anleggsbransjen. Her får du en truck utstyrt med vinsj, som gjør at den kan brukes som kran. Maskinparken teller nå 17 slike trucker. I tillegg tilbyr de minikraner i de fleste størrelser.

– Vi er veldig opptatt av at alt vårt utstyr skal fungere optimalt. Kundeopplevelsen skal ikke påvirkes av maskinvalg, da godt vedlikehold og klargjøring av maskinene skal kvalitetssikre produktene, sier Henrik.

Han legger til at ved eventuelle driftsstans er de raskt på plass hos kundene for å løse utfordringer. Det skal mye til å for å slå responstiden til Ringerike Liftutleie.

Ringerike Liftutleie_3.jpg
Ringerike Liftutleie_6.jpg

Ringerike Liftutleie har et bredt spekter med 80 ulike maskintyper. Avbildet er to knekkarm bomlifter som kan nå 32m opp i høyden.

Maeda 785 minikran, (løftekapasitet på 4900 kg), på oppdrag i Bærum.

Styrken ligger i fellesskapet og kompetansen

Medarbeiderne er flinke til å kaste seg rundt og få iverksatt ting. Dette fører til fleksibel levering av maskiner, dersom det oppstår akutte oppdrag i høyden. Få ledd i bedriften gjør at kundene hurtig kan få svar på spørsmål og henvendelser.

Dyktige yrkessjåfører har gjennomgått opplæring og kan videreføre denne opplæring til kundene på maskiner og utstyr. Fra en kunde ringer med bestilling til maskinen er levert, utfører ansatte i Rinerike Liftutleie jobben.

– Vi er også meget leveringsdyktige og presise. Har du bestilt en vare til en dato og klokkeslett, så kommer den til avtalt tid. Vi tar oss av all transport av lifter selv, understreker Henrik.

Kundemassen består i hovedsak av entreprenører, men bedriften dekker også behov for privatpersoner. Spesielt om sommeren er det en jevn strøm med private som trenger lift for å sette i gang et prosjekt hjemme.

– For oss er alle kunder like viktig. Det gjelder også de private som for eksempel skal male boligen sin. Vi kommer gjerne på befaring for å forsikre kunden om at de får rett maskin til jobben, smiler Henrik.

Jevn vekst, stabilitet, kompetente ansatte, en bred og økende kundemasse og service er oppskriften på suksess. Slikt blir lagt merke til. Som bevis har Ringerike Liftutleie mottatt diplom som Gaselle-bedrift fra Dagens Næringsliv hele fire ganger. Dette er en bragd de færreste selskaper klarer.

Ringerike Liftutleie_1.jpg

Høsten 2019 gjorde Ringerike Liftutleie flere innkjøp, blant annet av ti nye sakselifter. Fem av disse har en arbeidshøyde på 4,9m og veier kun 510kg. Det gjør at de enkelt kan fraktes i de fleste innvendige heiser.

Ringerike Liftutleie AS

 • Ringerike Liftutleie AS ble stiftet i 2001 av Arne Bergheim, som fra 1977 har jobbet med lifter og kraner. Det startet med en lift i 1987 og har vokst derfra, som i dag er Ringerike Liftutleie AS.
 • I 2003 fikk bedriften et stort løft da de bygget eget bygg på Kilemoen i Hønefoss med kontorlokaler, verksted og lager. I tillegg til kontoret på Kilemoen har Ringerike Liftutleie gjennom et oppkjøp i 2009, en avdeling på Raufoss.
 • De har investert opptjente penger i nye lifter og har i dag over 300 enheter i porteføljen.
 • Ringerike Liftutleie AS har en betydelig bredde på alle typer lifter og maskiner, og med 40 års erfaring har vi maskintypene som kundene måtte ønske.
 • De ansatte har spesialkompetanse i faget og hjelper kundene å oppfylle det stadig økende kravet til sikkerhet.
 • Leveringsdyktighet er også et nøkkelord for selskapet, som tar seg av all transport av lifter selv.
 • Tilbyr dokumentert- og sertifisert opplæring på alt av utstyr. Kursene gjennomføres både på Kilemoen og ute hos kunde.
 • De som leier lift av Ringerike Liftutleie, har service 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, en sikkerhet mange av kundene setter pris på.
 • Kundene er i all hovedsak entreprenører, men det er også et mindre marked til privatpersoner.
 • Som et synlig bevis på et selskap i vekst har Ringerike Liftutleie mottatt diplomet som gasellebedrift fra Dagens Næringsliv fire ganger, en bragd de færreste selskaper klarer.
 • Selskapet er drevet etter sunne forretningsmessige prinsipper og har opparbeidet seg et godt renommé.
 • Målet for fremtiden er å utvikle avdelingen på Raufoss videre samt å vektlegge maskinparken som skal være markedsstyrt og gjennomgå en kontinuerlig utskiftning.