Gå til sidens hovedinnhold

Vinmonopolet bør være der det er | Olav Bjotveit

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er enig i Arnfinn J. Holtens argumentasjon i Ringerikes Blad 30. januar om ikke å flytte Vinmonopolet til Kuben til fortrengsel for Nordli bokhandel og en klesbutikk. Motivet for å flytte, var i følge utsagn fra bestyreren da saken først ble kjent, var at en kom nærmere kundene og dermed økt salg. Alkoholpolitisk er dette et feiltrinn, da det er dokumentert at lettere tilgang til polvarer, fører til økt forbruk. Flyttingen strider imot rådende alkoholpolitikk, og bør derfor revurderes.

Jeg stusset over argumentene til Vinmonopolets informasjonssjef, Jens Nordahl, der han i sitt svar til Holten framstår som den reneste tåkefyrste. I stedet for å si at flyttingen er begrunnet med ønske om mer salg, pakker han dette inn i uforståelig svada. Hva mener han med følgende utsagn: «For å opprettholde Vinmonopolets alkoholpolitiske relevans og fortsatt kunne gi et godt kundemønster ønsket vi å flytte butikken til Kuben Senter.» Dette må han forklare nærmere. Jeg ser fram til relevante og adekvate forklaringer.

Les også

Krever at Vinmonopolet dropper Kuben: – Best for utviklingen av byen

Kommentarer til denne saken