Gå til sidens hovedinnhold

Ving fortsetter virksomheten trass i Thomas Cook-konkurs

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle flyene til Ving Norge vil gå som planlagt tirsdag, trass i konkursen til morselskapet Thomas Cook, varsler selskapet.

Etter å ha sittet i intense møter hele mandag, kom selskapet med en pressemelding mandag kveld.

– Vinggruppen med Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som er egne juridiske enheter, fortsetter virksomheten, og trafikken går som vanlig igjen i morgen, tirsdag, heter det.

I stand til å fortsette

Den fortsatte virksomheten er sikret med støtte fra banker, långivere og garantister, opplyser administrerende direktør Magnus Wikner i Vinggruppen i Norden.

– Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet, sier han.

LES OGSÅ: 9.000 norske Ving-kunder rammet av Thomas Cook-konkurs

Glad for løsning

Selskapet har nå fullt fokus på å ta vare på reisende som ble stående på bakken mandag etter at en rekke flyginger ble kansellert, og å sikre at flyene er i lufta allerede tirsdag.

– Vi har et stort ansvar overfor våre kunder, ansatte, leverandører og samarbeidspartnere, og det er derfor jeg er veldig glad for at vi har klart å få en løsning så raskt, sier Wikner.

Varsler pressekonferanse tirsdag

Vinggruppen har vært blant de mest lønnsomme reiseselskapene i Norden i mange år.

– Alle de økonomiske bitene er ikke på plass ennå. Vi må komme tilbake til detaljene, men driften fortsetter, og vi er veldig lettet, sier Vings pressekontakt Siri Røhr-Staff til E24. Selskapet varsler at det trolig blir holdt en pressekonferanse tirsdag for å gi mer informasjon om saken.

Selskapet fokuserer nå på å ta vare på reisende som ble stående på bakken mandag etter at en rekke flyginger ble kansellert.

– Vi kommer nå til å gjøre vårt ytterste for raskest mulig å få hjem de reisende som er blitt strandet, skriver Ving på sine nettsider.

LES OGSÅ: Ving advarer kunder mot svindelforsøk

Som normalt

Nye reisende trenger ikke å bekymre seg, ifølge selskapet.

– Hvis du har en bestilt reise med avgang på tirsdag, vil flyet ditt gå som normalt. Skulle det skje en endring av tidspunkt, informerer vi kunder via SMS. Kunder som er på destinasjonen og venter på hjemreisen, vil bli varslet om en reisetidspunkt via SMS, opplyser Ving.

Selskapets bestillingssider er nå oppe som normalt.

Ving Norge har for tiden 9.101 reisende ute på tur. I tillegg ligger det inne rundt 85.000 bestillinger hos charterselskapet.

Hotellturbulens

Samtidig har det vært en del turbulens på enkelte hoteller når det gjelder betaling i kjølvannet av Thomas Cook-konkursen, opplyser Ving.

– I løpet av de nærmeste dagene kan det fortsatt forekomme problemer, noe vi beklager. Vi har løpende kontakt med de berørte partene for å løse dette, skriver selskapet.

Thomas Cook, som er verdens eldste reiseselskap, erklærte seg natt til mandag teknisk konkurs. Det går nå mot en styrt avvikling av selskapet, som har 21.000 ansatte i 16 land.

Les også

Hole-familie ferierer i syden: - Det blir spennende om vi kommer oss hjem

Kommentarer til denne saken