Helsedirektoratet sier vi trolig tilbringer stadig mer av hverdagen stillesittende, som foran en skjerm.

I Norge er vi gode på barneidrett, men kun 1 av 10 voksne driver organisert idrett. Dette gjør Norge til en av verdens verste frafallsnasjoner. Flere fagpersoner mener det skyldes for lite breddeidrett og for lite aktivitet som gjøres for gøy, uten å være for konkurransepreget.

Stor vekst

Kanskje er det derfor diskgolf, også kalt frisbeegolf, opplever en enorm vekst i antall spillere og antall baner. Vår personlige erfaring er at diskgolf aktiviserer mange av de som ellers er i veldig lite fysisk aktivitet. Det er ofte sosialt, uhøytidelig og lekent. Det er gratis å spille og disker koster ned mot 99 kroner.

En runde med diskgolf tar ofte tre timer og innebærer mye bevegelse i naturskjønne omgivelser. En diskgolfbane krever minimale naturinngrep, og mange baner etableres i ulendt terreng.

LES OGSÅ: Stolpejakt-entusiast Nils Ivar irritert etter hærverk: – Jeg kan ikke forstå hvorfor

Ingen bane

I Sørøst-Norge finnes mange flotte 18-hullsbaner.

I Ringerike, Jevnaker og Hole finnes det derimot ingen. Alle som spiller i regionen, er nødt til å reise et godt stykke, som gjør at færre spiller.

Vi i Hønefoss diskgolfklubb ønsker å jobbe for å etablere en bra 18-hullsbane i regionen. I begeistring har vi observert at seks kurver har blitt satt opp på nye Hov ungdomsskole. Kurvene er satt i veldig kort avstand til hverandre, kun noen få meter. Da mister man helsegevinsten av å bevege seg mye over flere timer. Små baner blir også mindre brukt, og vi må i praksis fortsatt ut av regionen for å spille.

Vil ha kommunen på banen

Vårt ønske er å jobbe sammen med Ringerike kommune for å utnytte skogområde rundt skolen slik at man får utvidet til en flott 18-hullsbane. Område rundt er utrolig godt egnet med furutrær, bar bakke og mye høydeforskjeller.

På den måten kan Ringerike kommune være med på å bedre folkehelsa og styrke breddeidretten i regionen.

Hilsen oss i den rykende ferske og uoffisielle Hønefoss diskgolfklubb