Vil blokkbebyggelse øke bruken av jernbanen? | Anne-Berit Haugen Rijken

FEILGREP: Ringerike næringsforening, Tronrud Eiendom og politikerne bør tenke nøye gjennom dette alternativet for bruken av Øya og Tippen, før de gjør noen fatale og uerstattelige grep der, mener Anne-Berit Haugen Rijken.

FEILGREP: Ringerike næringsforening, Tronrud Eiendom og politikerne bør tenke nøye gjennom dette alternativet for bruken av Øya og Tippen, før de gjør noen fatale og uerstattelige grep der, mener Anne-Berit Haugen Rijken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De planlagte blokkene på Tippen og Øya vil bli som å voldta byen, mener Anne-Berit Haugen Rijken.

DEL

Meninger Er det riktig det som blir påstått; at jernbanen vil bli brukt mest intensivt når det blir bygget store boligblokker tett innpå jernbanestasjonen?

Jeg tenker at alle de planlagte blokkene på Tippen og Øya vil bli som å voldta byen. Byen vil miste store deler av sin sjel, og dyktige næringslivsfolk vil sannsynligvis IKKE rette øynene mot Hønefoss. Byen blir for intetsigende, grå og kjedelig.

Folk vil ikke strømme hit for å bo, investere eller få store opplevelser. Jernbanen vil bli brukt mindre.

Øya og Tippen burde, sammen med Nordre og Søndre torg, få et sterkt kulturhistorisk preg over seg. Jeg kopler raskt over til Kistefos når jeg tenker Øya og Tippen. Et preg i den retningen vil slå an så det monner, tenker jeg. Da vil det bli lagt til rette for at folk vil komme viden ifra for å besøke, investere, bo eller jobbe her. Jernbanen vil da bli brukt flittigere.

LES OGSÅ: Vil ikke ha høyhus på Tippen: – Bygg heller ved stasjonen 

Ringerike næringsforening, Tronrud Eiendom og politikerne bør tenke nøye gjennom dette alternativet for bruken av Øya og Tippen, før de gjør noen fatale og uerstattelige grep der.

For tiden er politikere og utbyggere altfor opphengt i at et visst innbyggertall skal oppnås i løpet av en viss tid. En trist og korttenkt visjon, spør du meg. Lite kreativt og framoverrettet. Mer traurig og tungt.

«It's now or never.»

Anne-Berit Haugen Rijken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken