Gå til sidens hovedinnhold

Viken Skog kjøper seg opp i Moelven

Artikkelen er over 1 år gammel

VIken Skog kjøper Moelven-aksjer for 200 millioner kroner, skriver skogeiersamvirket i en pressemelding lørdag.

Kjøpet innebærer at Viken Skog investerer om lag 200 millioner kroner og øker sin eierandel i Moelven-konsernet til i overkant av 20 prosent, skriver Viken Skog.

«Styret i Viken Skog SA har i dag besluttet å benytte seg av retten i aksjonæravtalen til kjøp av sin forholdsmessige andel av aksjene til Eidsiva Vekst AS og Felleskjøpet Agri SA i Moelven Industrier ASA.»

Styreleder Olav Breivik i Viken Skog ser dette som en stor og viktig investering.

– Sammen med øvrige eiere ønsker vi å utvikle selskapet videre som et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia. Moelven er også en stor og viktig kjøper av tømmer fra Viken Skog, og denne investeringen bidrar til å sikre andelseiernes interesser i verdikjeden, sier Breivik.

Det har over lengre tid vært en uavklart eiersituasjon i Moelven Industrier ASA. Skogeiere både i Innlandet og Viken har interesse av å eie mest mulig i storkonsernet.

Styret i Glommen Mjøsen Skog SA varsler storkjøp som vil gjøre skogeiersamvirket i Innlandet til største eier i Moelven-konsernet med minst 51 prosent av aksjene.

Moelven eier blant annet Soknabruket, som er landets største sagbruk målt i omsetning og den nyåpnede fabrikken Moelven pellets.

Les også

Glommen Mjøsen tar kontroll over Moelven. Prisen kan bli opptil 1,2 milliarder

Kommentarer til denne saken