For de fleste av oss er det en krevende reise med mange utfordringer. Gjerne mange samtidig! Det finnes forresten ingen fasit heller.

Hvis jeg kunne få velge, ville jeg – antakeligvis som de fleste, velge et solfylt og bekymringsløst liv. Uten plager og problemer. Det valget finnes ikke, og vi har alle noe i sekken som må håndteres.

Direktesendte utfordringer

Det vi ikke har selv, får vi servert gjennom mediene. Her er det nok av direktesendte utfordringer; krig, sult, overgrep, vold. Gode nyheter og historier selger ikke lenger – men de finnes heldigvis også.

Vi har akkurat feiret påske. En høytid som inneholder alle livets elementer, de verste og de beste. Faktisk er den et komprimert bilde av livet.

Vi vil møte hat, vold, svik, drap i et eller annet format. Likeså tilgivelse, overbærenhet, kjærlighet og håp.

Kjenner oss igjen

Vi kjenner oss i igjen i sviket, i mobbingen, i løgnene, i det dumme valget.

Vi kjenner oss igjen i forståelsen, i tilgivelsen, i kjærligheten. Begge sider er fundamenter som livet er bygget på.

Påsken gir oss verktøy til å håndtere livets fasetter og farger. Den inviterer oss til å gå med vår sorg, problemer, mislykkethet, anger og skam helt fram til et kors – og legge alt fra oss der. Verktøyet er billedlig en trillebår. Vi får lempe av det vi ikke orker å bære alene.

Trøst og kjærlighet

Så får vi fylle den tomme trillebåra med tilgivelse, oppreising, trøst og kjærlighet. En last som ikke tynger, men som gir kraft og mot. Kraft til å bære oss selv, men også andre. Mot til å møte oss selv- men også noe mye større enn oss selv. Mot til å møte Gud.

Du tenker kanskje; det er ikke noe for meg, men du vil bli overrasket over den veldige styrken som er i Guds ord, tenk bare på det engasjementet og de løftene som gis i dette ene, lille verset fra Matteus evangeliet:

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.

Har du noen gang tenkt på alt hva det rommer?

God helg

Les også

Jesus lever | Susan Gatwiri Mati

Les også

– Faste for andre | Anne-Marthe Bergsland Larsen

Les også

Maria – en bemerkelsesverdig, ung pike | Atle Haugen