Vi trenger flere sykehjemsplasser – ikke færre | Hans-Petter Aasen

VANSKELIG: - Mange brukere og pårørende opplever allerede i dag at nåløyet for å få sykehjemsplass er svært trangt, sier Hans-Petter Aasen (Sp).

VANSKELIG: - Mange brukere og pårørende opplever allerede i dag at nåløyet for å få sykehjemsplass er svært trangt, sier Hans-Petter Aasen (Sp).

Av

– Vi ønsker ikke å komme i en situasjon hvor vi må kjøpe dyre plasser i andre kommuner eller i private institusjoner, skriver Hans-Petter Aasen (Sp) i dette innlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Forslag til årsbudsjett for 2021 er lagt fram. I budsjettet er det blant annet foreslått å redusere antall sykehjemsplasser. Dette for å spare penger.

LES OGSÅ: Setter ikke av korona-millioner: – Forventer at staten tar regningen

For mange av oss politikere kom dette forslaget som lyn fra klar himmel. Vi har nemlig ikke blitt orientert om at vi har hatt noe overkapasitet på antall sykehjemsplasser de siste årene.

Tvert om. Gjennom hele året har det vært personer som venter på plass.

Kraftig økning av eldre

I Ringerike vil befolkningsgruppen over 80 år øke kraftig de neste årene. Dette i kombinasjon med at vi lever lenger, – gir økt behov for sykehjemsplasser framover. Det å redusere antall sykehjemsplasser vil ikke bidra til en bedre helsetjeneste.

Mange brukere og pårørende opplever allerede i dag at nåløyet for å få sykehjemsplass er svært trangt.

Det er en stor belastning for brukeren selv, – men også for pårørende som står for en vesentlig del av pleien i hjemmet.

Når vi diskuterer framtidens omsorg, – blir gjerne ny teknologi trukket fram som en viktig faktor. Det er jeg helt enig i. Men teknologi vil aldri kunne erstatte en sykehjemsplass når du har behov for heldøgns pleie og tilsyn.

Vi har derfor ikke en eneste sykehjemsplass å miste – verken i byen eller i distriktene.

Må ruste oss for framtiden

Vi i Senterpartiet skal gjøre det vi kan for at Ringerike kommune ikke reduserer antall sykehjemsplasser, – men heller sørge for at vi ruster oss for framtiden.

LES OGSÅ: Vanskeligere å få plass på sykehjem: – Det er forferdelig at det skjæres ned

Vi ønsker ikke å komme i en situasjon hvor vi må kjøpe dyre plasser i andre kommuner eller i private institusjoner.

Dette bør det være tverrpolitisk enighet om. I all fall hvis man undersøker hva partiene sa før valget i 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken