Gå til sidens hovedinnhold

Vi skal slåss for helsefaglinjen | SV

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Norge har vi i dag et enormt underskudd på helsefagarbeidere. På sykepleiere har vi et underskudd på 6.000.

LES OGSÅ: Vil redde truet skoletilbud: – Svært ulogisk og kortsiktig kutt

Det er nå viktigere enn noen gang at vi styrker rekrutteringa til helsefaget.

Svært skuffende

Derfor er det svært skuffende at Hole kommune ikke lenger vil ta inn lærlinger fra helsefaglinja på Hønefoss Vgs. Dette setter hele tilbudet i fare for å bli lagt ned.

Det er skuffende å se at når en kommune skal kutte er det de svakeste som rammes, særlig skole, helse og omsorg er de som merker det mest. Vi kan ikke lenger effektivisere oss til bedre omsorg.

Digitalisering og ny teknologi er viktig, men til syvende og sist er det at vi har nok folk som har tid til pasientene og brukeren som er viktigst.

Det å kunne tilby lærlingplass i kommunene våre er en god måte å sørge for at folk blir værende i regionen.

Vi kommer til å trenge flere varme hender i framtiden og da er det viktig å holde på de mulighetene folk har til å ta utdanningsløpet lokalt.

En bredde i linjetilbudet i de videregående skolene i regionen er svært viktig for ungdommene.

Fagfornyelse

At ungdommer kan velge et interessefelt som de kan fordype seg i har masse og si for gjennomføringsgraden av videregående skole. Fagfornyelsen (som har økt fokus på dybdelæring) som trer i kraft høsten 2020 forsterker dette.

For SV er det å sørge for at fagarbeiderne for utøvd sitt faglige skjønn og ikke minst har nok tid viktig for å gi best mulig tilbud til de som trenger det mest.

Les også

Feil å legge ned helsefaglinjen | Elias Kjenes Grøstad

Flere folk sliter med å stå i arbeidet på grunn av tidspress og unødvendig rapportering, grunnbemanningen MÅ økes og tilliten til fagarbeideren må tilbake. Det er de som står i første rekke som vet hvordan de skal gjøre jobben sin best.

Vil slåss for tilbudet

Vi håper flertallet av politikere i Hole sørger for at kommunen fortsatt tar inn lærlinger fra helsefaglinja, hvis ikke må de andre kommunene ta en større del av kaka.

Les også

Unge gledesspredere på omsorgssenteret

En ting er sikkert, vi har IKKE råd til å miste helsefaglinja på Hønefoss videregående skole..

SV kommer til å slåss for at tilbudet består, vi utfordrer de andre å partiene til å være tydelig i sitt standpunkt så fort som mulig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.