Gå til sidens hovedinnhold

Vi sier ja til skatepark

– Vi trenger et mer variert tilbud enn det som finnes på Ringerike i dag.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forrige uke etterlyste fire unge gutter en skatepark i Hønefoss sentrum. Dette vil vi i Høyre og Arbeiderpartiet følge opp.

For å få fortgang i etableringen av en skatepark er det aller viktigste nå å raskt utrede hvor den skal plasseres, og hvordan den skal finansieres.

Mange muligheter

Det er mange aktuelle lokasjoner for en skatepark i vår kommune, men den må ligge lett tilgjengelig i sentrum av Hønefoss.

Les også

Skapte debatt da de etterlyste tilbud i Hønefoss: – Snart den eneste byen i Norge uten

På Livbanen er det allerede en aktivitetspark og vil være en veldig god plassering.

Skateparken bør være et spleiselag mellom flere aktører, og hvor kommunen tar sin del.

Må sørge for barn og unge

Etter noen nervepirrende måneder for kommuneøkonomien på grunn av korona, ser det nå ut som vi lander på bena. Noe av det vi da må ta oss råd til er å sørge for at barn og unge får et mer variert tilbud.

For vi trenger et mer variert tilbud enn det som finnes på Ringerike i dag. Det er allerede mange gode aktivitetstilbud, ikke minst gjennom idretten, men vi mangler tilbud med lav terskel for å delta som også fanger opp den mer uorganiserte aktiviteten.

En voksende sport

Skateboard er en voksende sport også i Norge, og mange kommuner inkludert nabokommunen Krødsherad har bygd skateparker. En skatepark i sentrum vil også gjøre Ringerike til en mer attraktiv kommune for barn og unge.

Derfor mener Arbeiderpartiet og Høyre, at vi nå raskt må vedta en bestilling til rådmannen, slik at vi kan behandle saken i løpet av året.

Kommentarer til denne saken