Gå til sidens hovedinnhold

Vi ønsker oss skatepark i Hønefoss | Senterpartiet

– Flere steder sentralt plassert i Hønefoss kan egne seg som tilholdssted for en skatepark.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er flott å se at ungdom i Ringerike engasjerer seg og utfordrer oss politikere på aktivitetstilbudet i kommunen. Leserinnlegget om skatepark i Hønefoss ble derfor lest med stor interesse.

Innlegget er slik vi oppfatter en bestilling fra ungdommen til oss politikere om hva som mangler for å gjøre Ringerike til et enda bedre sted å bo for ungdom.

Mindre organiserte idretter

Det har de siste årene vært et stort fokus på den organiserte idretten i Ringerike. Det er satset på fotball, hockey, håndball og turn, for å nevne noen.

Vi skal likevel ikke glemme at vi har idretter som ikke er så synlige, og mindre organiserte. De er aktive ungdommer som savner et sted hvor de kan gjøre det de liker aller best.

Det er nettopp den uorganiserte aktiviteten som er blitt glemt de siste årene. Det som vi kan betegne som et lavterskeltilbud, hvor barn og ungdom fra hele distriktet kan komme sammen i en sosial møteplass og holde på med det de liker aller best.

De har bedt om det i flere år og det er på tide å gi de muligheten til å ha et sted å samles. En moderne skatepark som appellerer til ungdom med sykkel, sparkesykkel og skateboard.

Lavterskeltilbud

Et skikkelig lavterskeltilbud hvor både gutter og jenter kan møtes for fri aktivitet.

I Hønefoss ligger det muligheter, spesielt for en skatepark. Det har vært etterlyst tidligere, og det er flere steder sentralt plassert i Hønefoss som kan egne seg som tilholdssted for en slik park.

Den eneste forutsetningen for en slik park er at den bør ligge så bynært som mulig.

Les også

Vi trenger skatepark i Hønefoss

Senterpartiet har derfor ved flere anledninger de siste årene tatt opp muligheten for å bygge en skatepark/pumptrack i Hønefoss.

Konkret forslag

Derfor fremmet Senterpartiet under budsjettbehandlingen i desember 2020 et konkret forslag realisering av en pumptrack i Hønefoss. I forslaget satte vi av en million kroner til arbeidet.

Vi ser for oss et offentlig-privat samarbeid for å kunne realisere en slik park. Et samarbeid som fint kan skje gjennom en god gammeldags dugnad, hvor lokalt entreprenørskap stiller opp for kommunens unge lovende.

Forslaget ble som kjent stemt ned av det sittende politiske flertall. I Senterpartiet håper vi denne konkrete bestillingen fra fire engasjerte ungdommer kan bidra til at flere politikere vil endre sin oppfatning om bygging av en slik park.

Brukes døgnet rundt

Det har de fått til i Flå og Krødsherad med stort hell. Der står det oppført helt nye pumptracks som brukes omtrent døgnet rundt av ivrige ungdommer på sykkel, skateboard og sparkesykler.

Det er blitt en møteplass som ungdommen setter stor pris på.

Nå kreves det handling fra oss politikere, for å realisere det vi mener kan bli et av Ringerikes viktigste lavterskel møteplass for våre barn og ungdom.

Kommentarer til denne saken