Gå til sidens hovedinnhold

Vi kan ikke akseptere støy fra russebiler | Harald Berg

– Natt til søndag 30. mai, var det heftig støy fra russebusser. På Sollihøgda passerte det i morgentimene en rekke busser.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg telte i løpet av tiden fra 03:37 til 04:30 11 busser, alle med lydvolumet på topp så vindusrutene klirret i huset. Helt umulig å få sove.

En av bussene stoppet, og et tyvetalls russ raste ut. En gjeng kom nedover mot mitt hus for å pisse der, mens andre dro langt inn i naboens hage med samme formål.

Klokken 03:47 ringte jeg politiet, og de hadde min fulle forståelse, og skulle se om de hadde en patrulje som kunne reise ut og snakke med disse.

Ringte politiet igjen

Da vi ble oversvømt av pissetrengte russ ringte jeg igjen til politiet, som fortsatt forsto meg, men som sa at dette ikke var noen overraskelse, og at dette måtte jeg forvente.

Nei!! Dette hadde jeg ikke forventet etter at jeg i fjor hadde en liknende samtale med politiet, og da fikk deres fulle forståelse. Jeg har trodd at «noen» ville ta affære. Muligens naiv.

Men - dette kan ikke fortsette. Jeg kan ikke se at det finnes ett eneste argument for at dette kan aksepteres, at det er morsomt eller nyttig.

Det er rett og slett ufin oppførsel, og det er ulovlig.

Forskrifter sier en del om støy, for eksempel at støy skal unngås i boligstrøk mellom 23 og 07 på natten og at høyttalere ikke skal brukes utendørs mellom 20 og 07.

Helligdagsfred

I vårt tilfelle denne natten kan det dessuten vises til lov om helgedagsfred.

Jeg synes politiet har en for mild holdning til dette, at de skal forsøke å snakke med russen. Når dette er ulovlig, er det bare en ting som hjelper; en tang som klipper av skilter og kabelen til strømaggregatet.

På den annen side, mener jeg at dette ikke burde være noen oppgave for politiet, at dette ikke burde være en sak i det hele tatt. Disse bussene skulle ikke vært tillatt registrert med slikt lydutstyr.

Myndighetene skulle ikke tillate at dette skjer, som en følge av støyforskriftene.

Det må nå slås ned på at russen presser disse grensene, for slik støyterror nattestider kan vi ikke ha.

Kommentarer til denne saken