Vi investerer tungt i de prioriterte tettstedene | Ringerike Høyre

IKKE  BARE I BYEN: Det investerer betydelige summer utenfor Hønefoss-gryta, påpeker lokale Høyre-representanter. Bildet viser Sokna brannstasjon, der det ble investert ni millioner kroner.

IKKE BARE I BYEN: Det investerer betydelige summer utenfor Hønefoss-gryta, påpeker lokale Høyre-representanter. Bildet viser Sokna brannstasjon, der det ble investert ni millioner kroner. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringerike kommune har investert omkring 360 millioner i de prioriterte tettstedene. Dette bare i perioden 2015 til i dag. Altså fra kommunen kom ut av Robek ved konstruktivt samarbeid mellom partiene Høyre, Ap, KrF, Venstre og Frp.

Dette rimer dårlig med forestillingen om at «alt går til Hønefoss», særlig forfektet av Senterpartiet. En forestilling som virker å være utbredt.

I perioden 2015–19 er det særlig Nes i Ådal og Sokna som har fått de helt store investeringene.

Nes i Ådal

Den opprinnelige prosjektrammen for ny barneskolefløy på Nes skole var på 12 millioner. Det viste seg å ikke holde, og nå står en splitter ny barneskolefløy med barnehage der til 31 millioner kroner. Skolen er klar til å tas i bruk i 2021.

NES I ÅDAL: Her ble det bygd nytt renseanlegg til 35 millioner kroner.

NES I ÅDAL: Her ble det bygd nytt renseanlegg til 35 millioner kroner. Foto:

Den nye brannstasjonen på Nes sto ferdig i 2018, og har kostet 8,9 millioner kroner. Brannmannskapene har fått ny mannskapsbil til 1 million. Kommunen har også investert nesten 230 000 kroner i branntekniske tiltak i Nes samfunnshus.

Hele 35 millioner kroner har gått til renseanlegg, sanering og vannforsyningen på Nes. Dette var ferdig i 2018. Samme år sto nytt vannverk til 30,5 millioner ferdig. Saneringen av gamle installasjoner har fortsatt i år, og har kostet 2,3 millioner.

Sokna

Sokna skole fikk en totalrenovering og sto ferdig i 2017. 67 millioner kroner er investert. Også Sokna har fått ny brannstasjon, til 9 millioner. Brannmannskapene har fått ny mannskapsbil til 1 million kroner. Det er investert i 21,8 millioner i Sokna vannverk.

LES OGSÅ: Ny brannstasjon åpnet: – En stor trygghet for Sokna

Tyristrand og Hallingby har i denne perioden ikke hatt samme behov som Nes og Sokna på grunn av store investeringer i tidligere. Både Tyristrand og Hallingby fikk skoler med idrettshall og kultursaler i henholdsvis 2004 og 2005.

BRANNSTASJON: Sokna fikk ny brannstasjon til ni millioner kroner.

BRANNSTASJON: Sokna fikk ny brannstasjon til ni millioner kroner. Foto:

Andre investeringer

Andre skoleinvesteringer på 50 millioner kroner har, i større eller mindre grad, gått til samtlige skoler i Ringerike. Det dreier seg om nytt inventar og IKT. Lærere og elever har oppdatert datautstyr.

SOKNA: Her ble skolen totalrenovert, og sto ferdig i 2017.

SOKNA: Her ble skolen totalrenovert, og sto ferdig i 2017. Foto:

Alle elever i barne- og ungdomsskolen er utstyrt med nettbrettet cromebook. Det kom godt med i perioden i vår da skolene stengte og alle hadde hjemme-undervisning.

På listen over investeringer i perioden 2015–20 er det ytterligere tiltak som delvis har gått til distriktene utenfor Hønefoss. Av en sum på 47,5 millioner til kommunale veier er anslagsvis 30 millioner brukt utenfor Hønefoss.

Av 20 millioner kroner til rehabilitering av veibroer er omtrent halvparten brukt utenfor byen. 9,5 millioner er brukt på forsterkning av veien mellom Hen og Skårflogan.

LES OGSÅ: Åpen for ny brannstasjon på Eggemoen: Skal utrede samarbeid over kommunegrensen

Også Åsa

Åsa er ikke et av kommunens prioriterte tettsteder. Men Åsa har likevel fått sitt. Nye overføringsledninger mellom Åsa og Monserud til 65 millioner betyr at KUR-anleggene (Kloakk Uten Rør) på strekningen nå heldigvis er historie. 38 millioner kroner er brukt på sanering av kloakkanlegg på strekningen Nymoen-Hen.

Det må også nevnes at Ringerike boligstiftelse det siste 10-året har rehabilitert helsesentrene på Sokna (2011) og Hallingby.

Vi setter nå i gang med vann og kloakk på Hallingby og er i dialog om kommunaldrift av Tyristrand Vannverk.

«Alt går til Hønefoss»? Absolutt ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken