Har fått en del henvendelser det siste døgnet om Hovsenga. Noen lurer på om området er helt ødelagt, men det er det ikke.

Det er store områder på Hovsenga som ikke er berørt av raset. Når ansvarlige myndigheter åpner Hovsenga igjen, og rasfaren er over, så er det fortsatt et unikt turområde. Det er stier gjennom skogen fra Steintangen til der Gjeddedammen var, fylt opp av leire og løsmasser.

Når vi kommer til, så må vi jo vurdere noe opprydding. Da kommer det helt sikkert til å bli bruk for dugnadshjelp.

Det vi kan glemme er å gå på elvesida mot Leirfallet, på de flotte grønne slettene mot elva. Med sittekrakker og fiskekrakker ned mot elva. Der er det pr i dag et månelandskap.

Vi i Hovsengas venner er inne i et lite sorgarbeid nå. Det vi takker mest for nå, er at dette skjedde på en tid av døgnet da det ikke var mennesker ute på tur i området.

Vi har fått beskjed fra en som var på Hovsenga på kveldstur sent onsdag kveld, da var alt i orden. Så raset må ha gått på natt eller tidlig morgen, torsdag. Da Arvid Moen ringte meg kl.11.24 på torsdag og fortalte meg hva som hadde skjedd, så trodde jeg ikke mine egne ører.

Da min kone og jeg kom ned på Hovsenga, noen minutter etterpå, sammen med Moen og en journalist fra Ring Blad, så var det bare å ringe politiet å få satt i gang et apparat.

For dere som lurer, ikke tross adgangsforbudet for å ta dere inn på området, for å se. Like viktig er det at dere ikke tar dere inn fra Vesterntoppen for å se. Det er vel like greit å gå inn på Ringerike kommune sine nett sider. Der vil det jo ligge løpende informasjon.

Fikk en telefon litt før kl.11.00 fredag. Det var en bekjent og bruker av Enga. Han sa, 15 år med dugnad er jo helt bortkastet det nå da. Nei sa jeg, tenk på alle fine stunder både du og de andre hundrede vis av folk har fått på de 15 åra. Vel, han var enig i det.