Det begynner å bli en stund siden debatten raste i Norge om foreldreparet som våget å spise middag ETTER at 4- og 5 åringen deres hadde lagt seg for kvelden.

Kommentarene haglet om hvor dårlige foreldre de var som laget seg litt kjærestetid på en lørdagskveld -ja for de var gærne nok til å ikke bare spise taco uten ungene, de spiste tacoen sin på lørdagen og ikke fredag som jo står nedfelt i grunnloven signert av alle de edsvorne menn på Eidsvoll i 1814 at man skal gjøre.

Lørdag, ikke freddan

Dette paret fikk til og med pepper for at de sannsynligvis ikke ga ungene sine mat i det hele tatt, fordi de var så opptatt med å skulle kose seg selv på kvelden. Papiravisen hadde sikkert selvantent om det kom fram at dette paret «gjør det» på lørdan og ikke freddan i tillegg.

Nå vel, tilbake til vår feiling som foreldre. Vår yngste biologiske sønn liker altså ikke taco. Han vil ikke ha. Han liker ikke smaken. Nå sitter sikkert du som leser og tenker «stakkars gutt, han må legge seg uten å spise middag når resten av familien spiser taco-middag».

En urnorsk matrett

Kanskje tenker du og «hvordan i all verden har den familien med de to voksne klart å bli godkjent som fosterhjem når de ikke engang klarer å få ungen sin til å like taco?”.

Taco er jo som kjent en urnorsk matrett som har blitt spist i generasjon etter generasjon i Norge.

Så hva gjør vi med dette?

Det er jo ikke rart vi føler vi har feilet som foreldre når vi samtidig som tacoen blir inntatt av resten av flokken må sitte og se på en av ungene lange innpå fiskeboller, hvit saus, poteter med bacon- og gulrotdryss oppå. Det skjærer jo i hjertet av å ikke se han gomle i seg norsk mat som jo taco er.

Under oppsyn ...

Jeg er jo fullstendig klar over at vi nå antakeligvis blir satt under oppsyn av alle instanser myndighetene har for å få en orden på dette. Gutten vår må sannsynligvis gjennom massivt med terapitimer for å rette opp en sperre i smaksløkssenteret i hjernen.

Vi får som familie antakeligvis besøk av Hellstrøm som skal rydde opp og lage taco på Hellstrømsk vis slik at det spises av alle og ikke bare 5 av 6 i husholdningen.

Det kommer sikkert til å bli et «helvete» i kommentarfeltet nå. Det skal jeg tåle. Det å ha en sønn som ikke liker taco samt at vi like gjerne spiser denne norske nasjonalretten på lørdag som fredag vet jeg vil skape bruduljer helt inn i regjeringskorridorene.

Come on nett-troll ... Jeg er klar!