Gå til sidens hovedinnhold

Vi har alle et hjerte for byen | Anne-Berit Haugen Rijken

– Det er mange hjerter som gråter, skriver Anne-Berit Haugen Rijken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Ellen Grønlund: Takk for svaret ditt gjennom avisen! Etter at jeg leste leserinnlegget ditt, fòr det tusenvis av ord og tanker gjennom hodet mitt, og jeg har strevd med å kunne svare kort.

I spørsmålet om det store hjertet, lå det et lite håp om å trigge hjertet til Tronrud-konsernet slik at dere ville sondere stemningen bedre blant befolkningen.

Det er mange hjerter som gråter der ute for tiden.

Noen gråter stille

Noen gråter stille for byen, mens jeg henger Munch sitt maleri om Skriket, foran mitt bryst.

Det har i lang tid forundret meg at verken Tronrud-konsernet eller kommunen vil gjøre konkrete undersøkelser om hvor stor andel av kommunens befolkning som har tro på den samme utviklingen for byen som dere.

Det er jo kommunens befolkning som skal like å bruke byen.

Befolkningen burde elske byen

Befolkningen burde egentlig elske å bruke byen. Dere framlegger en type visjon for framtidens Hønefoss. Det finnes andre type visjoner for byutvikling.

Er dere sikre på at kommunen og Tronrud-konsernets visjon er det beste for byen?

Det er dere som sitter med makten. Dere vil at befolkningen skal bruke byen mye. Befolkningen har bare ordets makt. Ord kan lett bli neglisjert eller mistolket.

Jeg mener at uttrykket «Her er det er penga som rår», er et så generelt og allmenngyldig begrep at det kunne lette på trykket i denne vanskelige debatten som pågår.

Tolkes forskjellig

Du skriver derimot følgende: Når Anne-Berit Haugen Rijken skriver «Her er det «pengene som rår»», mener jeg hun tar debatten til et nivå ingen er tjent med.

Ord og uttrykk kan tydeligvis tolkes forskjellig.

Kommentarer til denne saken