Da Bygdeposten og Ringerikes Blad brakte nyheten om at en skolebuss hadde kjørt av veien og sto fast på Nakkerud, var verken foresatte eller skolen varslet om hendelsen. Det reagerte foreldre på.

Det var Brakar selv som varslet om ulykken. En skolebuss med grunnskoleelever har kjørt seg fast på veien mot Nakkerud, skrev busselskapet i en melding til Bygdeposten og Ringerikes Blad.


– Alt er bra med alle i bussen, og bussen venter på redning. Brakar og operatør Vy har rutiner for varsling av skole og foresatte, opplyste salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar onsdag.

Det skjedde imidlertid ikke.

Fikk beskjed gjennom media

Onsdag ettermiddag sendte administrasjonen ved Tyristrand skole ut en melding til de foresatte om at de ikke var varslet om hendelsen:

«Til alle foresatte. Skolen har akkurat fått beskjed fra to foresatte om at Nakkerudbussen som går mot Nakkerud kl. 13.45 står fast. Skolen har dessverre ikke fått beskjed fra verken sjåfør eller Brakar om denne hendelsen, til tross for at Brakar sier de har rutiner varsling til foresatte og skole. Det er høyst beklagelig at dette blir lagt ut i Bygdeposten og Ringerikes Blad før skolen og foresatte blir informert av Brakar. Kontormedarbeider og rektor reiser nå til bussen for å følge opp videre. Med vennlig hilsen administrasjonen.»

Meldingen fra skolen ble sendt ut klokken 15.29. Brakar delte selv informasjon om hendelsen på sin nettside klokken 14.38.

Dagen etter hendelsen, sier rektor ved skolen Vibeke Eriksen til Ringerikes Blad at de fulgte sine rutiner og reiste ut så fort de fikk vite om hendelsen.

– Det er uheldig for skolen og beklagelig at vi ikke visste det før og kunne informere tidligere, sier hun.

– Det er ikke godt nok

Nordgård i Brakar, sier til Ringerikes Blad torsdag, at rutinene sviktet onsdag.

– I forbindelse med skolekjøring iverksetter vi varsling via Vy som er arbeidsgiver for sjåførene og dermed nærmest på situasjonen til å bistå elever og foreldre der hendelsen oppstår, forklarer hun.

Nordgård påpeker at onsdag var ekstremt krevende for alle involvert i bussdrift.

– Det er allikevel ikke godt nok at skole, og dermed foresatte, ikke har fått beskjed om det som skjedde, sier hun.

Tar grep

Nordgård opplyser til Ringerikes Blad at det allerede er tatt grep for å styrke varslingsrutiner som følge av det glapp i denne situasjonen.

– På vegne av både Brakar og Vy beklager vi så mye at foreldre fikk beskjed via media. Dersom noen har behov for bistand eller annen hjelp i etterkant oppfordrer vi dem til å ta kontakt med oss, sier hun.

LES OGSÅ: Flere vogntog sto fast på E16: – Utrolig krevende føre, spesielt for tunge kjøretøy