En annen måte å drive eldreomsorg på

Kenneth Sørum Bekkemoen foreslår å fjerne unødvendig byråkrati som frigjør de ansattes tid til å gjøre jobben sin i eldreomsorgen. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB

Kenneth Sørum Bekkemoen foreslår å fjerne unødvendig byråkrati som frigjør de ansattes tid til å gjøre jobben sin i eldreomsorgen. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi er er nødt til å ha tillit til at de ansatte handler ut ifra sitt faglige perspektiv, og vi må godta mindre kontroll, skriver Kenneth Sørum Bekkemoen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nok en gang får vi høre om en sviktende eldreomsorg i kommunene, og nå har det også (ikke overraskende) nådd Ringerike kommune.

Ringerike Høyre lister fram en del diffuse tiltak de skal igangsette hvis de får fortsette med makten etter valget.

Blant annet vil de kvalitetssikre sykehjem etter kriterier kommunestyret skal sette. Her skal respekt og verdighet for pasientene vektlegges.

De vil ikke sette inn tall på hvor mange pleiere det skal være på hvert enkelt sykehjem.

Urovekkende

Det er utrolig og urovekkende at Ringerike Høyre ikke har tillit til at de ansatte gjør jobben sin på et faglig grunnlag og at det er kommunestyret som skal sette kriterier ut ifra et faglig perspektiv! Ringerike SV har et annet svar: Vi vil ha en tillitsreform i eldreomsorgen.

Det innebærer å fjerne unødvendig byråkrati som frigjør de ansattes tid til å gjøre jobben sin.

Vi er er nødt til å ha tillit til at de ansatte handler ut ifra sitt faglige perspektiv, og vi må godta mindre kontroll.

Flere ansatte på jobb

En annen ting som desto viktigere er å øke stillingene til de som per nå er deltidsansatt.

Flere ansatte på jobb vil gjøre at de får tid til å gjøre jobben sin og mindre stress og press vil føre til at sykefraværet blir mindre og behovet for vikarer blir mindre.

Det vil i praksis si at det heller ikke vil koste noe ekstra.

Dette er en reform som er prøvd ut med kjempesuksess i København og flere kommuner i Norge er nå i gang med det samme.

Ønsker du en annen måte å drive eldreomsorg på i Ringerike kommune, da stemmer du SV ved årets kommunevalg

Det er utrolig og urovekkende at Ringerike Høyre ikke har tillit til at de ansatte gjør jobben sin på et faglig grunnlag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.