Gå til sidens hovedinnhold

Venter 30 centimeter snø i helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinteren er gaven som bare fortsetter å gi, så vær forberedt til å ta imot. I helgen kan det komme nye 30 centimeter.

Det kommer så klart an på hvordan du stiller deg til saken. Om du elsker vinteren, kan du juble. Om du hater vinteren, kan du gråte. Men om du stiller deg midt imellom, så betyr likevel ikke det at du kan forholde deg likegyldig.

For det som skjer denne helgen er etter all sannsynlighet et solid påfyll av snø og vanskelig kjøreforhold.

– Det er et kraftig frontsystem på vei. Det kommer nedbør, sludd eller snø i løpet av natt til søndag. Utover dagen blir det avtakende nedbør og stigende temperaturer. Det kan fort bli slapsete utover søndagen, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

20 til 30 centimeter snø

Onsdag denne uken våknet vi opp til rundt 30 centimeter nysnø. Mange som kom hjem og måkte, og priste seg kanskje lykkelig for at det kunne være vinterens siste kraftanstrengelse. Slik blir det ikke. Til søndagen må mange fram med snøfreser eller snøskuffe.

LES OGSÅ:

Les også

Trafikk-kaos flere steder: – Det verste føret jeg noensinne har opplevd

For lavlandet omkring Hønefoss kan det se ut til at nedbøren kan komme som regn eller sludd. Men litt høyere opp er det snø som gjelder.

Frontsystemet som er på vei kan nemlig gi oss solide mengder.

– Man kan nok forvente å få mellom 20 og 30 centimeter snø, der det kommer snø, sier Granerød.

Storm og vanskelige kjøreforhold

Utover søndagen kan det blåse sørøstlig frisk bris utsatte steder.

– På fjellovergangene kan det bli fra liten til full storm og vanskelige kjøreforhold. Det kan bli stengte fjelloverganger, sier Granerød.

Utover uka lover det bedre for deg som er lei av vinteren. En høytrykksoppbygging i Sentral-Europa vil være gunstig for oss, og kan gi oss mer sol og høyere temperaturer.

Kommentarer til denne saken