Generalprøven av «Skolemarsjen – ordfører Orebråtens minneløp» arrangeres torsdag 13. februar fra Hjertelia til Benterud og tilbake.

Skolemarsjen er et unikt arrangement spesielt rettet mot arrangørene av det tillyste folkemøtet om Hønefoss skole, tidligere og nåværende kommunestyrerepresentanter, inklusiv Per Stamnes (H).

LES OGSÅ: Foreldrene frykter for barnas sikkerhet: – Det blir for farlig å gå til skolen

Marsjens høye beskytter, ordfører Orebråten, tidligere ordfører Hansen, varaordfører Henaug, gruppeledere, rådmann Isaksen med ledergruppe og tidligere og nåværende skolesjefer inviteres særskilt. Arrangementet er tilrettelagt for dere. Kommunens vaktmesteravdeling oppfordres også til å delta.

Åpent for alle

Arrangementet er åpent for alle fra 5 år og oppover, men deltakere må fylle 6 år i løpet av kalenderåret.

Om generalprøven er vellykket vil skolemarsjen arrangeres daglig, uavhengig av være og føre, i perioden ultimo august – ultimo juni i årene 2020 – 2027, med mulighet for forlengelse grunnet sviktende økonomi, manglende kontakt med befolkningen og mangel på helhetlig planverk.

Skolemarsjen vil følge skoleruta i Ringerike, så det blir ingen marsj i uke 40 (høstferie), uke 9 (vinterferie) og under jule- og påskehøytidene.

Marsjrute: Hjertelia (i Kragstadveien) – Gigstads vei 31 (Benterud skole) – retur til Hjertelia. Distanse: snaut 8 kilometer. Oppmøte klokken 07.15 (deltakerne er ventet tilbake til mål ca. kl. 15.00).

Regler

Praktisk informasjon og regelverk:
– alle deltakere stiller med egen ryggsekk. Gjerne litt for stor. Sekken skal veie minimum 15 prosent av egen kroppsvekt.
– alle stiller i vinterstøvletter eller gummistøvler. Litt for trange eller litt for store.
– alle deltakere stiller med lue og votter.
– halvfull urinblære obligatorisk, men juks eller forsøk på juks vil ikke bli etterprøvd.
– obligatorisk 2- 3 centimeters glipe i trelagsbekledningen helt inn til bar rygg.
– vi gjør oppmerksom på at småskader og skrubbsår kan oppstå under marsjen.
– sekken kan gjerne fylles med skolebøker, matpakke for lang dag, frukt, pennal, Chromebook, forkle, kjevle, pepperkakeformer, kakeboks, gymtøy og bøker som skal leveres på biblioteket.

Slik er ruta

Ruteinformasjon:

 • ned Kragstadveien sklir vi på rumpa. Ta med egen bærekraftig pose for god glid.
 • langs Støalandet dynker vi vottene i sølevann og hopper i dammene langs grusveien, mens vi lærer oss hvordan vi kan lede vannet ut av veibanen.
 • på Overmannsund bro slipper vi stein og snø i Randselva mens vi synger de versene på Hønefoss skole sangen som vi fortsatt husker.
 • Ved Hønefoss skole nærmer vi oss halvveis på 1. etappe. Den som fortsatt har tørre votter får buksevann.
 • ved Nordre park treffer vi en slemming som er større enn oss, som jager oss over bybroa før han kaster luene våre i Hønefossen.
 • felles tissepause ved Hønefoss sentrums eneste offentlige toalett ved (ikke på!) Ringerikspiken, hvor vi samtidig bivåner lokale aktørers omsetning av opiater og cannabis.
 • ved tidligere «Melkebaren» opplever vi hvordan helsepersonell forsøker å redde en overdosepasient.
 • det blir jovial erting og sporadisk dytting blant deltakere underveis.
 • ved ankomst Benterud skole blir det 15 min. frilek i lekeapparatene før opprop og innmarsj.
 • På Benterud har vi 5 timers aktiv pause med tradisjonelle skoleaktiviteter, blant annet kunst og håndverk, mat og helse, vi øver på «BlimE-dansen», og går på biblioteket. Vi avslutter med kroppsøving og oppdaterer mobbe-manifestet vårt, før vi starter på 2. etappe av marsjen, returen til Hjertelia. Returen starter kl. 1215 for de minste og kl. 1345 for de eldste.
 • ved målgang Hjertelia må alle tømme sekken for informasjon til foresatte og sørge for underskrifter på det som skal tilbake til skolen. Deretter må vi jobbe godt med leksene før middag, og deretter reise på vår foretrukne fritidsaktivitet i Musikalkollektivet, Showskolen, idrettsparken i Schjongslunden, sjakklubben eller skolemusikken.

LES OGSÅ: Jesper mot Kjell B = rått parti

Deltakerpremier til alle: En tilfeldig utvalgt deltaker trekkes ut på Benterud. Denne slipper å gå tilbake til startstedet, men kjøres av tidligere ordfører Kjell Børre Hansen i hans veteran Maserati Quattroporte, mens han kåserer om «Fra jord- og skogbruk, industri og forsvar – til pendlersamfunn. Hvordan effektivt bygge ned en kommune».

Samtlige deltakere mottar «Magnar Ågotnes’ deltaker-pin», en vakker og tidsriktig jakke-pin med motiv kalt «Molbo med nisselue». Motivet er designet av rådmannens ledergruppe i nært kunstnerisk samarbeid med Magnar Ågotnes og Arnfinn Baksvær.

Må registrere seg

Deltakere som ønsker å gå den ordinære «Skolemarsjen», når arrangementet starter opp etter skoleferien, bes registrere egen deltakelse på www.skoleportalen.no. eventuelt på www.strava.com om man ønsker tidtaking, og for å kunne sammenligne egen prestasjon med øvrige deltakere.

Deltakerregistrering baserer seg på tillit til den enkeltes ærlighet og personlige integritet.

«Rådmann Isaksens hedersdiplom» deles ut til den deltaker som deltar på flest «Skolemarsjer» i perioden august 2020 – juni 2027. I tillegg til diplomet, som er et litografi av våre kommunale skole- og barnehagebygninger nedlagt under nåværende rådmann, og kalt «Med hjerte for barna», deler rådmannen ut tre stipender:

1) Stipend 1: Brevkurs i offentlig rett, med dypdykk i praktisk bruk av Offentlighetsloven, Forvaltningsloven og saksbehandling i småkommuner med voksesmerter, i tillegg til kunsten å forlede folkevalgte.
2) Stipend 2: Arbeidsuke ved kommunikasjonsavdelingen i Ringerike kommune, med hovedfokus på hvordan man unngår å delta i det offentlige ordskiftet med brysomme borgere, journalister og lokalpresse.
3) Stipend 3: 20 timers kurs i regnskapsprogrammet Excel, hvor det fokuseres på hvordan man blåser opp konsulent- og rådgivningsselskapers kostnadsoverslag slik at regnestykket passer formålet.

Velkommen

Velkommen til «Skolemarsjen», dette blir kjempegøy og vil gi de beste forutsetninger for læring, trivsel og levende lokalsamfunn. Husk refleks!