Gå til sidens hovedinnhold

Tid for populært vårslepp

Artikkelen er over 4 år gammel

Førstkommende lørdag kan små og store glede seg til det årlige vårsleppet på Felleskjøpet i Ankersgate.

– Vårsleppet i år er litt senere enn vi pleier, men vi regner det som en fordel, i hvert fall i forhold til været, sier koordinator Elisabeth Hovde Bjerknes.

Hun sier de har mye spennende å by på i år, at det blir aktiviteter for hele familien.

Spennende dyr

– Vi får blant annet geiter på besøk fra Krødsherad og vi får Skotsk Høylandsfe fra Krokkleiva. Alpakkaene i år kommer fra Haugsbygd. Vi får minigris, kuer og kalver, sauer og lam, høner og kyllinger, hunder og valper og kaninunger, sier Bjerknes.

I tillegg blir det noe smaksprøver og salg av kortreiste matvarer, som spekemat, erter, fisk, honning, hjemmebakt brød, kaker, saft og syltetøy. Trenger du en rast kan du la deg friste av elgburgere, kaffe, pølser, lapper, vafler eller kaker. Ute blir det lagt opp til ponniriding, eller du kan sitte på når det kjøres med hest og kjerre. En annen populær aktivitet på vårsleppet er å hoppe i høyet.

Underholdning blir det også, når Hønefoss hundeklubb lar sine ivrigste firbente vise fram sine kunster innen lydighet og agility.

Her møter du knivmakere, smedarbeider, skinnfellarbeider, strikkede, sydde og heklede produkter, og brukskunst av gjenbruk. Det blir også flere lokale stands du kan besøke, og utstilling med veterantraktorer.

Enorm interesse

Arrangementet er ment å markedsføre landbruket på en positiv måte, og interessen har vært enorm. De siste årene har flere tusen mennesker møtt opp på «sleppet», og arrangøren oppfordrer alle til å følge parkeringsvaktens anvisning, slik at alle får plass.

– Vi har en stor utfordring i år. Det er nemlig svært dårlig med parkeringsmuligheter i nærheten av Felleskjøpet. De siste årene har det vært innom i overkant av 3.000 besøkende, og det krever litt plass. Bruk bena, ta sykkelen fatt, eller sitt på med naboen, så sparer vi litt på parkeringen, oppfordrer Bjerknes.

LES OM ARRANGEMENTET I FJOR:

Elleville tilstander på Vårsleppet

Kommentarer til denne saken