Gå til sidens hovedinnhold

Våres Jul i Jevnaker igjen: Snart står en helt ny helsestasjon klar i Zambia

Våres jul arrangerer for 12. året på rad julekonserter på Jevnaker.

Innsendt:

I år er det åpent for publikum i Jevnaker kirke søndag 5. og mandag 6. desember. Det humanitære prosjektet som hele bygda er med å bidrar inn i, har blitt en hyggelig tradisjon for mange.

Alle inntektene går som alltid uavkortet til et humanitært prosjekt. Våres Jul har i løpet av 2021 finansiert, og er i sluttfasen i å få oppført, en komplett helsestasjon i distriktet Chamulimba i Zambia. Dette er gjort mulig i samarbeid med Lions Aid of Zambia, midler samlet inn av skoler, barnehager, sponsorer, konserter, gaver fra privatpersoner, Jevnaker kommune og Våres jul-konserter.

I tillegg til helsestasjonen, har Våres Jul-prosjektet i 2021 samlet inn og fått donert en mengde sårt tiltrengt medisinsk utstyr fra helseinstitusjoner, sykehus og forsvaret. Dette er nå pakket ferdig og står klart til sending ned til Zambia.

Prosjektets fantastiske frivillige helsearbeidere, Lars Fredrik Norum (kirurg/overlege) og Svein Harald Borgen (anestesi-sykepleier) har stått for innsamlingen og har bidratt til at Chongwe District Hospital blir vesentlig oppgradert i løpet av neste vår.

Chamulimba helsestasjon står snart klar for åpning. I tillegg er den nå utstyrt med ny vannbrønn, to nye boliger for helsearbeidere og oppgradert utstyr for vaksinering, akutt hjelp og fødselshjelp.

Alt dette grunnet dugnadsinnsats og støtte fra Jevnaker samfunnet.

Kommentarer til denne saken