Snøvær skaper trøbbel på veiene

MER SNØ: Snøværet mandag kveld skaper problemer i trafikken. Noen steder har det kommet så mye som 20 centimeter. Her er Bjørn Langvandsbråten i full sving med brøyting på Sokna.

MER SNØ: Snøværet mandag kveld skaper problemer i trafikken. Noen steder har det kommet så mye som 20 centimeter. Her er Bjørn Langvandsbråten i full sving med brøyting på Sokna. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snøværet gir vanskelige kjøreforhold og har skapt trøbbel flere steder mandag kveld.

DEL

På E16 mot Sollihøgda ble det lange køer da en lastebil fikk stans på det glatte føret og sperret veien for annen trafikk ved 17.30-tiden. Det tok to timer før politiet kunne opplyse at veien var åpnet igjen.

I Eggemobakken på E16 mellom Hønefoss og Jevnaker kjørte en lastebil seg fast. Sjåføren fikk klar beskjed fra politiet om å legge på kjettinger.

Senere på kvelden havnet en trailer utenfor riksvei 7 ved Veme.

Trafikkuhell

Flere politidistrikter i Sør-Norge melder om hendelser i trafikken. Politiet i Oslo går nå ut og ber folk vurdere å la bilen stå dersom det ikke er nødvendig å kjøre.

– Grunnet snøvær har vi hatt en del trafikkuhell/ulykker de siste timene. Ingen med alvorlig personskade. Vi anbefaler publikum å la bilen stå dersom det ikke er strengt nødvendig at man må kjøre bil, opplyser Oslo-politiet like før klokka 19 mandag kveld.

Skal snø til tirsdag

Snøværet skal ifølge Meteorologisk institutt vare hele mandag kveld, utover natta og fram til tirsdag formiddag. Snøfallet blir størst mandag kveld, og det kan komme opp mot ti centimeter nysnø. Temperaturene vil ligge rundt null grader.

Tirsdag kan nedbøren gå over til regn ifølge varselet for Hønefoss på Yr.no. Da er det meldt at temperaturen kan komme opp mot 4 plussgrader. Nedbøren skal avta utover tirsdag og fra 12-tiden er det meldt oppholdsvær. Da vil temperaturen igjen falle ned mot 0 grader.

Onsdag blir det strålende sol og et par minusgrader, skal vi tro værvarselet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken