Har sendt ut farevarsel for Østlandet - nå skal det bøtte ned

VÅTT: Det meldes om store nedbørsmengder over hele Østlandet.

VÅTT: Det meldes om store nedbørsmengder over hele Østlandet. Foto:

Det er ventet enorme mengder nedbør i ettermiddag og kveld.

DEL

Onsdag formiddag har Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel for Østlandet på grunn av store mengder nedbør som er ventet i løpet av kort tid.

– Vi venter mellom 35 og 40 millimeter på seks timer i ettermiddag og kveld, tvitrer de.

– Regnet er på vei inn til Drammen nå. Det har allerede kommet til Sørlandet og Telemark, og er på vei nordøstover. Det blir en god del nedbør med kontinuerlig nedbør første del av dagen, og mer regnbyger med lokale variasjoner utover ettermiddagen og kvelden, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Nettavisen.

Farevarselet gjelder fra klokken 14.00 onsdag.

«Fare for overvann i tettbygde områder. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Noen reiser vil kunne få lenger reisetid. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning,» lyder farevarselet.

– I morgen blir det mye roligere. Også kommer det nok litt nedbør igjen på fredag og lørdag, men foreløpig ikke noe farevarsel. Også ser det ut til at det blir en tørrere periode, sier Moxnes.

Vakthavende statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt Geir Ottar Fagerlid sier imidlertid at det er relativt godt vært i sikte mot slutten av helgen, også på valgdagen.

– Jeg vil si at det ser mer sikkert ut at hele Norge vil få en finere periode søndag og mandag. Så valgdagsværet ser ganske greit ut i Norge med oppholdsvær og temperaturer som er på vei oppover. Sør-Norge vil ha rundt 15 grader på dagtid, sier han.

FAREVARSEL: Det er sendt ut gult farevarsel for Østlandet på grunn av store mengder nedbør onsdag.

FAREVARSEL: Det er sendt ut gult farevarsel for Østlandet på grunn av store mengder nedbør onsdag. Foto:

LES OGSÅ: Riksvei 4 åpnet etter 13 timer

Artikkeltags