Nitten lag fra fem skoler (225 elever) deltok i cupen hvor den som kom først til sju mål vant. Ullerål vant 7–5 over Helgerud i finalen.

Hønefoss Ultimate Cup, som er for 7. klasse elever, ble startet i 2002.

2022-utgaven var den 19. cupen (ingen cup i 2020 og 2021 på grunn av korona). Skolene har egne disker som brukes i gymtimen.

Ullerål skole vant årets skolecup i ultimate 7–5 mot Helgerud skole, og ble cupmestere for tredje gang siden cupen startet i 2002.

Dette er ultimate:

Ultimate er en lagidrett med høyt tempo som spilles både ute og inne, både som lek og organisert idrett, over hele verden.

Det arrangeres både Ultimate-serien i Norge og Norges-, Europa- og Verdensmesterskap i ultimate.

Ultimate spilles på en bane som ligner en amerikansk fotballbane (100 x 37 meter ute, 40 x 20 meter inne). Hvert lag består av 7 spillere på banen (5 innendørs). Spillerne er i konstant bevegelse mens de løper, kaster og mottar for å lage mål. Lagene forsøker å score ved å sentre discen til en medspiller som står i målsonen som angripes.

Man kan ikke løpe med discen. Den eneste måten å flytte discen nærmere målsonen er å sentre til medspillere. Spilleren som holder discen kan pivotere med en fot og blir forsvart som i basketball. Det blir «turnover» når det angripende laget mister kontroll over discen. Resultatet er et spennende spill med mye fart og bevegelse.

Laget som først scorer et forhåndsbestemt antall mål vinner. En kamp kan også spilles til tid.

De fikk endelig ta med vandretrofeet hjem til skolen.

Siden 2009 var cupen arrangert på AKA Arena, men i 2022 måtte cupen utvides og arrangeres på hovedgressbanen i Hønefoss Idrettspark, samt på gressbanen langs hovedveien til idrettsparken.

Marte (32) fikk Tinder-match med Fredrik (38): – Han ble påkjørt på første date