Gå til sidens hovedinnhold

Vanlige betjente åpningstider ved Ringerike bibliotek - arrangementer tilpasset gjeldende kronaregler

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Ringerike bibliotek er fra 1. september tilbake med vanlige betjente åpningstider. Mange spennende arrangement er planlagt. Smitteverntiltakene gjør at vi kan ta imot færre gjester per arrangement, men vi håper og tror vi kan gi et godt tilbud til de som kommer til biblioteket enten de ønsker å låne bøker, bruke pc, lese avisen, møte venner eller delta på arrangementer.

Siden det oppfordres til minst mulig reising er streaming av arrangement et nytt koronatilbud vi gleder oss til å tilby i Ringerike bibliotek i samarbeid med Litteraturhuset i Oslo. I første omgang er det planlagt to slike arrangementer denne høsten. De som vil få med seg disse arrangementene møter i Ringerike bibliotek hvor samtalen med forfatterne blir vist på storskjerm. Det er kun de frammøtte som får sett samtalen da den ikke vil ligge fritt tilgjengelig på nettet. Nytt for besøkende som vil delta på arrangement er at de må melde seg på arrangementene, og vi har måttet begrense antallet som kan være til stede betraktelig for å overholde smittevernreglene.

Nytt er det også at vi må ha navn og telefonnummer på alle som deltar på arrangement til bruk ved eventuell smittesporing.

En annen kjent forfatter du kan se og høre på storskjerm på Ringerike bibliotek er Zeshan Shakar. Gul bok er tittelen på Shakar sin andre roman, og ifølge kritikerne har han greid mesterstykket å følge opp suksessen han hadde med sin debutroman Tante Ulrikkes vei. Arrangementet med Zeshan Shakar blir strømmet onsdag 30. september.

Digital Sommerlesavslutning og tegnekonkurranse

Avslutningsfesten for ivrige Sommerlesere vil på grunn av koronasituasjonen denne gangen bli et digitalt arrangement med forfatter og illustratør Line Renslebråten. Det er begrenset hvor mange vi kan ha på besøk om gangen på grunn av smittevernhensyn, og da synes vi en digital løsning er mer rettferdig fordi da får flest mulig delta. Mandag 31. august legges videoen ut på Ringerike bibliotek sin facebookside.

Sett av en halvtime og få med dere en spennende fortelling om hva som finnes under polarisen. Videoen ligger ute hele neste uke, dvs uke 36. I videoen lærer Renslebråten deg også hvordan du kan tegne en isbjørn. Ringerike bibliotek inviterer alle Sommerlesere til å bli med på tegnekonkurranse. Send inn din fineste tegning av en isbjørn til bibliotek@ringerike.bibliotek.no eller kom innom og lever den på biblioteket. Det er alltid hyggeligst hvis du stikker innom. Husk å legge ved navn, alder og kontaktinfo. Tegningene vil bli stilt ut på biblioteket og kan også bli publisert på nett. 5 Sommerlesere blir plukket ut og blir heldige vinnere av en Sommerles gym-pose med kult innhold! Fristen for å levere er fredag 11. september.

Over 400 barn på Ringerike har deltatt i den nasjonale og digitale leselystkampanjen Sommerles. Barna har til sammen lest over 4000 bøker i løpet av sommerferien. Det tilsvarer over 470 000 sider totalt! Det er imponerende!

Meråpenttilbudet ved Ringerike bibliotek er dessverre ikke tilgjengelig.

Hva er meråpent bibliotek?

Det meråpne bibliotek er en bibliotekløsning som gir deg tilgang til selvbetjent bibliotek utenom den betjente åpningstiden. Selvbetjent betyr at personalet ikke yter service i dette tidsrommet.

Mest sannsynlig vil ikke dette tilbudet være åpent før Ringerike kommune blir grønn sone.

Kommentarer til denne saken