«Valgkomiteen er innstilt på å lage et nytt forslag som presenteres en gang utpå ettermiddagen i dag,» skriver valgkomiteens leder Arild Grande i en SMS til NTB fredag morgen.

«Jeg kan dessverre ikke snakke med dere før vi er i havn med en ny innstilling. Håper på forståelse for dette,» legger han til.

Valgkomiteen la sist mandag fram en enstemmig innstilling hvor Trond Giske var innstilt som ny fylkesleder. Men torsdag kveld informerte valgkomiteen om at innstillingen ikke lenger var gjeldende.

Trøndelag Arbeiderparti vil holde ledervalg som planlagt på fylkesårsmøtet lørdag. Men det blir trolig navneendringer.

Det får NTB bekreftet fra fylkessekretær Jan Thore Martinsen.

– Vi kommer til å endre noe på kjøreplanen vi har sendt ut tidligere, sier Martinsen.

– Akkurat hva har vi ikke landet på ennå. Men av naturlige årsaker tar vi ut et par av innledningene som var planlagt. Så prøver vi å kjøre som planlagt ellers. Det blir vedtatt politiske saker, og det skal avholdes valg av nytt styre, sier han.

Fylkessekretæren bekrefter at ledervalget ikke blir utsatt.

– Det vil gå som planlagt i morgen. Men sannsynligvis med navneendringer.

I den opprinnelige innstillingen var Trond Giske foreslått som ny fylkesleder. Men torsdag trakk Trøndelag AUF sin støtte til Giske. Det skjedde kort tid etter at tidligere AUF-er Sandra Skillingsås sto fram i Adresseavisen og fortalte om sine personlige opplevelser med Trond Giske og Trøndelag Ap.

Valgkomiteen har fått frist til møtestart klokka 10.30 lørdag med å legge fram en ny innstilling.