– Jeg har aldri vært med på liknende. Det har vært vanskelig å holde fokus på noe annet i disse uvisse ukene, sier Lars Magnussen (Ap) som altså blir ordfører i Jevnaker.

Sent tirsdag kveld kom meldingen om at Ap og SV er enige om et valgteknisk samarbeid. Det innebærer at Ap får både ordfører og varaordfører, men samtidig gir fra seg en plass i formannskapet. Dermed får både Ap og SV to medlemmer i dette organet, til tross for styrkeforskjellen på 27,2 prosentpoeng etter valgresultatet.

– I sum føler jeg vi har fått en god løsning, sier Magnussen.

– Det kan se ut som SV har holdt fast på de opprinnelige kravene sine, og at dere har gitt etter til slutt?

– I utgangspunktet kan det kanskje se slik ut, men i mellomtiden har vi også hatt mange gode samtaler og drøftinger, sier Magnussen.

Med seg som varaordfører får han Trine Lise Olsson.

LES OGSÅ: Ap: – Vi tilbød SV å få varaordføreren

– Veldig fornøyd med to

Da SV, Sp og Høyre i tur og orden trakk seg fra samtaler med Jevnakers største parti, åpnet det seg i teorien en mulighet for at de øvrige partiene skulle finne sammen og danne flertall uten Ap.

LES OGSÅ: Høyre sier nei til Ap i Jevnaker

I praksis viste det seg ikke som noen ønsket løsning, og etter en ukes tid med samtaler har SV altså bestemt seg for å fortsette det rødgrønne samarbeidet. Bård Brørby og Anne Paulsen skal sitte i formannskapet i neste periode.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får to i formannskapet, og jeg er fornøyd med at vi fortsetter samarbeidet, sier førstnevnte.

– Dere kunne fått varaordføreren, men var mer innstilt på en ekstra formannskapsplass?

– Vi følte at det var viktigere. Vi ønsket flere i formannskapet for å kunne vitalisere mer av vår politikk, sier Brørby.

LES OGSÅ: Populære Lafton-brødre får mange stemmer

– Blir mer spennende

Samarbeidet mellom Ap og SV er som nevnt kun valgteknisk, og ikke et politisk samarbeid.

– Vi kunne valgt et enda tettere samarbeid, og er stort sett enige i mye, men det er noen saker der vi er uenige og dermed står best hver for oss, sier Brørby.

– Nevn noen saker dere er uenige om.

– Bomplassering og kommunereform har pekt seg ut.

– Hvordan blir situasjonen når dere skal ta fatt på denne typen uoverensstemmelser?

– Personlig tror jeg det blir spennende. Det kan bidra til mer politisk engasjement i kommunen og revitalisere både kommunestyre og formannskap, mener SV-mannen.

– Vi er enige om å være uenige på områder der vi er uenige. Det er avklart, og greit å forholde seg til, sier Magnussen.

– Det virket ikke helt rosenrødgrønt mellom partene da SV brøt ut fra samtalene i forrige måned og dere svarte med å offentliggjøre e-poster mellom partene. Hvordan er stemningen nå?

– Jeg føler at dette er lagt bak oss. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med et godt lag og et godt kommunestyre, sier den nye ordføreren.

SE OGSÅ: Slik blir det nye kommunestyret i Jevnaker