Høyre lover og lover ...

Brit Helen Walbækken Bøhler.

Brit Helen Walbækken Bøhler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre skal bedre eldreomsorgen uten at det skal koste mer. Solidaritetslistas toppkandidat Brit Helen Walbækken Bøhler er skeptisk i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I lørdagens Ringerikes Blad kunne vi lese med fete overskrifter at Høyre lover å forbedre eldreomsorgen.  Høyre har laget en ti punkts liste som skal forbedre eldreomsorgen. Hva de ti punktene er, får jeg dessverre ikke helt tak i.

Høyre har sammen med resten av samarbeidskameratene sittet ve roret her i kommunen de siste 8 årene. Hvorfor har de ikke gjort noe før?

Henaug og Johansen forklarer det med at det er først nå de har fått høre historiene om hvordan forholdene i eldreomsorgen er. Det må være to karer med særdeles  dårlig hørsel.  Jeg har hørt om kritikkverdige forhold innen eldreomsorgen lenge, lenge før det nærmet seg valg.  

At det er behov for å øke kompetansen blant oss folkevalgte om omsorgs-sektoren, er jeg enig i.  Eller kanskje det kunne være en ide å velge inn flere av oss som allerede har den kompetansen?  

Høyre vil kvalitetssikre kommunens sykehjem etter kriterier kommunestyret skal bestemme.. Dette er et forslag jeg hilser velkommen. Vil Høyres representanter være så vennlige å fortelle velgerne hvilke kriterier de vil vektlegge i debatten?  Vil det fremdeles være mest mulig kostnadseffektiv drift, slik som det har vært i de siste åtte årene.  

Høyre vil å kreve at alle sykehjem skal ha tilstrekkelig sykepleie og legedekning leser jeg videre. Hva er tilstrekkelig sykepleiedekning? Hva er tilstrekkelig legedekning?   

Men, og det er et stort men: De to herrene understreker at det ikke skal koste en krone mer.

Jeg kan litt om helseøkonomi. Det å sikre tilstrekkelig dekning av sykepleiere og leger koster penger, Hvis Høyre da ikke mener at grunnbemanningen fremdeles er for høy. Samarbeidskameratene har jo kuttet 100 årsverk i kommunen de siste årene. De fleste av de innen Helse og omsorg.

Det å øke kompetansen hos den enkelte ansatte, la de ufaglærte få fagutdanning, har og en kostnad. Økt antall med faglærte gir økte lønnskostnader. Hvordan skal de klare å gjennomføre alle løftene.  

Jeg er redd for at det eneste løftet de vil holde når valget er over og de er trygt plassert i kommunestyresalen er løftet om at de ikke vil bevilge mer penger til helse og omsorg. 

Brit Helen Walbækken Bøhler

1.kandidat Solidaritetslista Ringerike

Følg på: Facebook, kjerringtanker.blogg.no/

Men, og det er et stort men: De to herrene understreker at det ikke skal koste en krone mer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken