Helse og omsorg, dyktige fagfolk, og bedre tjenester enn sitt rykte

Hønefoss omsorgssenter: Det skal nå være igangsatt omfattende forbedringsarbeid på Hønefoss omsorgssenter.

Hønefoss omsorgssenter: Det skal nå være igangsatt omfattende forbedringsarbeid på Hønefoss omsorgssenter.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eldreomsorgen i Ringerike er bedre enn sitt rykte, mener ordfører Kjell B. Hansen, som ikke synes noe om at

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helse og omsorg, dyktige fagfolk, og bedre tjenester enn sitt rykte.

Mange tar kontakt om Hønefoss omsorgssenter. Det formidles erfaringer, egne opplevelser, både om hva som er bra og hva som kan forbedres. Andre igjen uttrykker bekymringer. Det vises til oppslag i lokalavisen. Enkelte hevder at kommunen krenker brukere/pasienters rettigheter og at omsorgssenteret kanskje burde legges ned på grunn av manglende kvalitet.

Først er det nødvendig å fastslå at Ringerike kommune har en høyest oppgående faglig og profesjonell helse- og omsorgstjeneste. Kommunen og de ansatte leverer god tjenester, men det forekommer også avvik.

Ansatte har pekt på sider ved arbeidsmiljøet som er under press. Både brukere/pasienter/pårørende og ansattes opplevelser skal selvsagt tas på alvor. Avviksmelding, håndtering og gjennomføring av forbedringstiltak skal være en selvsagt del av virksomheten. Slik oppnår man forbedring!

Forbedringsarbeid

Ifølge øverste faglig og ansvarlige ledelse, og fagforeningsledelse, er det ved Hønefoss omsorgssenter iverksatt et omfattende forbedringsarbeid. Enkelte tiltak vil gi rask forbedring mens andre igjen er mer krevende og tar noe lengre tid. Dermed tas bruker/pasienter og ansatte på alvor, og man gjør noe med situasjonen. Dette er et tillitsvekkende arbeid!

Nødvendig omstilling, fornyelse og modernisering fører med seg utfordringer, som merkes i tjenestene. De ansatte eksponeres for utfordringer som kan gjelde turnusordninger, nye kompetansekrav, og andre måter å arbeide på. Økt grunnbemanning kan være et tiltak, men like viktig er å utvikle organisasjonens evne til å samvirke og utføre oppgavene innenfor de rammer, praktiske og økonomiske, man til enhver tid har til rådighet.

Åpenhet, ærlighet og samarbeid fremmer arbeidsglede og trivsel. Kompetanse, holdninger og atferd bør også være temaer i en organisasjon i endring.

Samlet sett vil fokus på disse temaer være med på å gi handlingsrom og produktivitet i arbeid og kvalitet. I forbindelse med situasjonen ved Hønefoss omsorgssenter ser man at sykefraværet har vært høyt i lang tid.

Statistikk viser 22 prosent målt i januar og i mars 2015. Dette fremstår som en utfordring som må løses og følges opp av aktiv og tilstedeværende ledelse - der oppgaven utføres. Dette handler ikke om å administrere, men om å lede organisasjonen og de ansatte gjennom nødvendige forbedringsprosesser.

Vil bli orientert

Så jeg har fortsatt ingen holdepunkter om at Ringerike kommune bevisst krenker rettigheter, men innser og beklager at uønskede avvik forekommer, og oppleves krenkende.

Samtidig erfarer jeg at administrativ/faglig ansvarlige ledelse i samarbeid med ansatte og deres fagforeninger nå arbeider intenst med å oppnå forbedringer ved Hønefoss omsorgssenter.

LES OGSÅ: Ordfører Hansen ber ansatte og rådmann bli enige om hvordan virkeligheten i eldreomsorgen er

Det må kreves at ansatte, brukere/pasienter/pårørende aktivt gis mulighet til både å bli opplyst om dette og til reell medvirkning. Kommunestyret vil i august 2015 bli orientert om status for arbeidet.

LES OGSÅ: Har troen på nye tiltak

Kanskje er det en klok tanke å la alle disse dyktige menneskene få prestere før man rasler med å legge ned omsorgssenteret som følge av situasjonen.

LES LESERINNLEGG FRA PÅRØRENDE: – Pasientenes virkelighet snakkes midt imot

Kjell B. Hansen

Ordfører (Ap) i Ringerike.

LES LESERINNLEGGET SOM STARTET DEBATTEN:

Kanskje er det en klok tanke å la alle disse dyktige menneskene få prestere før man rasler med å legge ned omsorgssenteret som følge av situasjonen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken