Gå til sidens hovedinnhold

Svenn Bagaasen: – Høyre pakker inn sin egen rolle

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre underkommuniserer at de har styrt sammen med Ap de siste årene, mener Svenn Bagaasen i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I innlegg tirsdag avsluttet Ringerike Høyres ordførerkandidat Dag Henaug og listekandidat Lise Bye Jøntvedt sitt lange forsvarsskrift på følgende måte:

«Ringerike Arbeiderparti har styrt kommunen siden 1964, og de styrte den rett inn på Robek-lista. Fortjener sosialistene fornyet tillit?»

Det er ingen tvil om at Ringerike Høyre ønsker å bli Ringerikes største parti og dermed få ordføreren etter valget i september.

Partiet vil med andre ord ha Kjell B. Hansen (Ap) bort som ordfører og erstatte ham med Dag Henaug (H). Det er et ærlig demokratisk spill, men vi er i tvil om det vil lykkes.

Mye avhenger av om sosialistene henter fram kampviljen, og spesielt kjenner sin besøkelsestid innen helt avgjørende politiske saker som eldreomsorg og skoler.

Ringerike Høyres listekandidat Lise Bye Jøntvedt har en god penn og hun vet å kunne bruke den for alt den er verdt, men det er drøyt at hun sammen med Henaug i innlegget legger det meste av skylden på Arbeiderpartiet for at ikke alt går på skinner i Ringerike.

Det nevnes riktignok at Høyre er i samarbeid med blant annet Arbeiderpartiet i å styre Ringerike, men ikke et ord om at Høyres Runar Johansen i flere år har hatt en viktig rolle som varaordfører og i perioder også som fungerende ordfører. Og i en slik posisjon har Høyre hatt muligheten til å markere seg. Om det er gjort for dårlig, og at det er årsaken til at Runar Johansen ikke nådde opp på toppen i nominasjonsprosessen, skal jeg ikke uttale meg om.

Vi får vente å se hva som skjer i september, men uansett er det viktig at politikerne sørger for å knytte grepet om makta og markere hvem som bestemmer i kommunen.

Vi avslutter med noen kloke ord som Steinar Hansson skrev for flere år siden: «Aldri har politikerne styrt så lite over så mye.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.