Tyrifjord-lærer Atle Haugen svarer rasende Unge Høyre-politiker: – Ettertanke bedre enn å rase, Tor Stein-Andersen

Dette panelet stilte til debatt på Tyrifjord videregående skole denne uken.

Dette panelet stilte til debatt på Tyrifjord videregående skole denne uken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Unge Høyres Tor Stein-Andersen ble kraftig provosert over at Tyrifjord videregående skole inviterte moderpartiene, ikke ungdomspartiene, til skoledebatt. Nå svarer lærer Atle Haugen.

DEL

Leserinnlegg Så moderpartiene har fått deg til å rase over oss på Tyrifjord, Stein-Andersen?

Les innlegget fra Tor Stein-Andersen (H): Tyrifjord tar ikke de unge på alvor

For det var altså folk fra partiene som organiserte hvem som kom til debatten hos oss sist mandag, ikke vi.

Det kan jo tyde på at du og enkelte andre ungdomspolitikere har lite kommunikasjon med politikerne i moderpartiene deres.

Det er synd, da det jo er flere av dem som faktisk ender opp med å bli valgt inn i kommunestyrene enn fra dere ungdomspolitikere. Så kanskje var debatten hos oss mer representativ for den reelle lokalpolitikken enn det showet du tydeligvis ville ha kjørt?

En litt mer nøktern vurdering av vår debatt ville dessuten vist at tre av sju representanter faktisk var ungdomspolitikere.

Alder viste seg heller ikke å være avgjørende for hvem av representantene som gjorde det "best" eller "dårligst".

Selv ville jeg forøvrig uttrykt meg litt mer nyansert om oppsummeringen av debatten enn elevene som ble intervjuet i avisen, men jeg er stolt av elevene våre, for ærlige er de!

Sikkert er det, i alle fall, at flere elever lot seg engasjere og debatten fortsatte i korridorene etterpå, registrerte jeg.

Så vi på Tyrifjord var glad for at partiene stilte opp og hadde en konstruktiv debatt som viste at alle partiene brenner for Holebygda og ønsker å samarbeide for å få mest mulig ut av de ressursene vi rår over.

Så får vi håpe at Andersen og andre ungdomspolitikere tar opp og viderefører den arven. De kan jo begynne med å snakke med moderpartiene sine ... 

En litt mer nøktern vurdering av vår debatt ville dessuten vist at tre av sju representanter faktisk var ungdomspolitikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags