– Ikke fortell meg at Åsa er mindre sentralt enn Åsbygda!

Frustrert: Gerd M. Tolpinrud er frustrert over nei til skole.

Frustrert: Gerd M. Tolpinrud er frustrert over nei til skole.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Jeg ble så frustrert og forbanna da jeg leste i Ringerikes Blad 20. august at «nei-kameratene» (les Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti), har sagt nok et nei til privatskole i Åsa.

Arbeiderpartiets Arnfinn Baksvær uttalte at de er delt i synet på privatskole, men at en etablering vil rokke ved planene for skoledrift/struktur i kommunen.

Blir det «trøbbel» med storskole på Benterud om man får en skole i Åsa?

Jeg har tidligere fått med meg (trodde jeg) at Høyre ville gå inn for Steinsfjorden skole i og med at partiet er for privatskoler.

Men så fikk vi en tåpelig uttatelse fra Høyres ordførerkandidat, Dag E. Henaug, om hvorfor partiet ikke kunne gå inn for etablering. Nemlig at Åsa ligger så langt utenfor folkeskikken, at hit vil det ikke bli søkning fra elever utenfra.

Skulle en eventuell Montesorri-skole også blitt plassert på Benterud? Har Dag E. Henaug hørt om Steinerskolen i Åsbygda? Dit har det kommet elever fra Jevnaker, andre bygder på Hadeland, Sokna, Hønefoss og Hole.

Ikke fortell meg at Åsa er mindre sentralt enn Åsbygda!

Men det er vel slik at en del politikere og ansatte i kommunens administrasjon ikke vet hvor Åsa ligger.

Jeg har også fått med meg at Åsa ikke står på noen «prioritert plan» for distriktsutvikling fra komunens side. Igjen et eksempel på at enkelte politikere ikke forstår at Åsa er en del av Ringerike kommune, men skattepengene våre vil de ha.

Her i Åsa-bygda må folk klare seg som best de kan. Takket være en del ildsjeler har ikke bygda gitt opp enda, men man kan lure på om kommunens styre og stell vil feste grepet om det lokale initiativet og viljen til å stå på også.

Takk til Senterpartiets Hans Petter Aasen som virkelig bryr seg om distriktene og som ikke går av veien for å «tale Roma midt imot».

Jeg vet hvem som får min stemme ved kommunevalget til høsten, og jeg håper flere Åsa-væringer tenker på hvem som støtter bygda når stemmesedlene legges i urna.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags