Gå til sidens hovedinnhold

Valget avgjør hva som skjer med Petersøya

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvem du stemmer på ved høstens valg kan avgjøre framtiden for Petersøya, skriver Hans Bergan for Petersøyas venner.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerikes Blad skriver i en artikkel onsdag 26. august at formannskapet har vedtatt at Petersøya skal vurderes for utbygging.

Det er heldigvis feil, det er det stikk motsatte som har skjedd, nemlig følgende:

Etter gjennomgang av de innspill som har kommet om nye boligområder i Ringerike, hadde rådmannen og fagfolkene på miljø- og arealforvaltningen tilrådd at Petersøya ikke blir med i den videre vurdering av framtidige nye boligområder i Ringerike.

Dette er en anbefaling flertallet i formannskapet sluttet seg til, og Petersøya skal derfor i det videre planarbeidet ikke vurderes for mulig utbygging.

Men det er verdt å merke seg at det var et mindretall her: Representantene for Høyre og Frp respekterte ikke den faglige anbefalingen, og holdt på at det fortsatt skulle være mulighet for bygging på Petersøya.

LES OGSÅ LESERINNLEGG: – Naivt å tro at Petersøya kan være både friluftsområde og bebygd

Dette er interessant med tanke på valget som snart kommer, for det er jo det kommende kommunestyret som vil avgjøre saken – vedtaket som nå er gjort kan selvsagt omgjøres.

Følgende partier har i forbindelse med valget, meget prisverdig, enten programfestet eller klart uttalt at hele Petersøya fortsatt skal være friområde: Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, SV, Sol, MDG og i praksis også KrF.

LES OGSÅ: I 2000 stemte Anne Sandum ja til utbygging på Petersøya. Nå sier hun nei

Ved å stemme på et av disse partiene er man derfor med på å sikre at Petersøya, byens viktigste framtidige friareal, blir beholdt intakt og ikke nedbygd.

Ved å stemme på Høyre eller Frp kan man risikere å bidra til at denne naturperlen stort sett forsvinner.

Hvis da ikke de kommende «nye koster» i Høyre og Frp raskt kan komme på andre tanker og signalisere det før valget?

LES OGSÅ LESERINNLEGG: – Tiden for å få de overordnede planene for Hønefoss på plass er mer enn overmoden

Kommentarer til denne saken