Gå til sidens hovedinnhold

Tåkelegging om Petersøya

Artikkelen er over 5 år gammel

Når Hønefoss vokser, trengs Petersøya og elven enda mer som en grønn lunge, skriver Helle Moe i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlegget i Ringerikes Blad 26. august var veldig interessant lesning angående Petersøya.

Tegningen av en eventuell utbygging som ble presentert , ser på papiret fin ut. Men bare på papiret.

Utbygging av Petersøya vil være ødeleggende for at øya skal være en grønn lunge for byen. Med den bebyggelsen som er tegnet inn, vil Petersøya i praksis bli et friluftsområde og en lekeplass for beboerne der.

Jeg tror ikke det vil være mange ellers som vil ta med barna, matpakke og grill til et område hvor man nesten sitter i hagen til beboerne. Og hvor man føler at man invaderer et «privat område».

Noen stier

At man får noen stier rundt øya, er mildt sagt en fattig trøst. Brygge, ballbaner etc. vil i stor grad - og naturlig nok - bli disponert av beboerne. Og jeg er redd dagsbesøkende vil føle seg som inntrengere.

Jo mer bebyggelse det blir i Hønefoss og omegn, jo mer trenger vi Petersøya og elven som en grønn lunge.

Det er ikke alle byer som har en slik mulighet til å få et så unikt beliggende fellesområde med tilgang til blant annet elv.

Og så til overskriften min: En politisk tåkelegging.

Spørsmålet om å verne Petersøya har nå - om mulig - blitt enda mer uklart.

Venstre har sammen med flere andre partier programfestet at Petersøya skal vernes som en grønn lunge.

Til tross for det så kunne vi lese i Ringerikes Blad at Venstre i formannskapet stemte for en utredning av en eventuell utbygging. Hva skjedde her, og hva slags press foregår i formannskapet?

Utredninger

Det samme gjelder Arbeiderpartiet som også nærmest har programfestet at Petersøya ikke skal utbygges. Men de vil også ha en utredning om en eventuell utbygging likevel.

En utredning vil jo være fullstendig bortkastede tid og penger hvis ikke disse partiene mener at valgkamp-løfter og hva de mener i virkeligheten, er to forskjellige ting!

Nå bør partiene komme ut av skapet og fortelle hva de virkelig står for.

LES OGSÅ: Hans Bergan: Valget avgjør hva som skjer med Petersøya

Selv om jeg er dypt uenig med Høyre om «Ja takk, begge deler» så skal de i hvertfall ha ros for ikke å tale med to tunger.

At kommunens økonomi tilsier at man ikke kan sette Petersøya i topp stand med en gang, kan vi leve med. Ingenting blir bygd på en dag. Men det kommer til å være mange som er villige til å ta et tak på frivillig basis, og da kan det gjøres mye. Det er bevist tidligere.

LES OGSÅ: Knut Fure: – Naivt å tro at Petersøya kan være både friluftsområde og bebygd

Kommentarer til denne saken