Gå til sidens hovedinnhold

Sp svarer Ap: – Ansvarlig politikk å fortelle velgerne hvilken politikk de stemmer på

Artikkelen er over 6 år gammel

Senterpartiets Harald Antonsen forsvarer i dette leserinnlegget hvorfor kommunesammenslåing er et relevant tema i valgkampen, i motsetning til hva Ap mener.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jevnaker Senterparti ønsker å svare ordførerkandidat for Jevnaker Arbeiderparti Lars Magnussen vedrørende hans innlegg om kommunereformen i Ringerikes Blad den 25. august .

Årsaken til at Jevnaker Senterparti bringer temaet inn i denne valgkampen er at det kommunestyret som skal velges nå er det kommunestyret som vil fatte de endelige vedtakene om å gjennomføre reformen i Jevnaker kommune.

Det er også helt klart at det skal utredes en mulig kommunesammenslåing med Ringerike, men parallelt skal det også utredes om Jevnaker skal bestå som egen kommune. Jevnaker Senterparti forventer derfor to utredninger.

Jevnaker Senterparti mener det er ansvarlig politikk å fortelle velgerne før et valg om hvilken politikk de stemmer for ved å stemme Senterpartiet.

Senterpartiet har sagt at vi vil at Jevnaker skal bestå som egen kommune. Dette fordi vi mener at kommunen har et potensial til å stå på egne bein. Vi vil fortelle velgerne at vi har det utgangspunktet før utredningsarbeidet starter.

Og som Magnussen sier; det er politikernes soleklare plikt å gjøre utredningene.

Da skal velgerne vite at Senterpartiet vil se med kritiske øyne på alle data som kommer fram.

Farget av følelser? Ja, det kommer man ikke forbi. Folk har følelser for kommunen sin. Det må også politikere ta inn over seg.

Senterpartiet kommer til å ta debatten og ønsker ogsåen folkeavstemming hvor partiet kommer til å respektere resultatet fullt og helt.

LES OGSÅ LESERINNLEGG FRA SV: – Ja, vi har store følelser for Jevnaker, Magnussen

Kommentarer til denne saken