Vil lokalpolitikerne ha bedre eldreomsorg?

Kenneth Sørum Bekkemoen foreslår å fjerne unødvendig byråkrati som frigjør de ansattes tid til å gjøre jobben sin i eldreomsorgen. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB

Kenneth Sørum Bekkemoen foreslår å fjerne unødvendig byråkrati som frigjør de ansattes tid til å gjøre jobben sin i eldreomsorgen. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De fleste aner tydeligvis ikke hvor de skal finne mer penger, skriver Ivar Gunnar Lia i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ingen forteller heller oss velgere hvor det skal kuttes noe, slik at det kan bli penger å bruke på eldre og barn. Ingen forteller hvor kommunene eventuelt kan øke inntektene.

Med ett unnntak, noen vil øke skatter og avgifter, blant annet eiendomsskatten. Det er jo en enkel vei å gå. Muligens er økt eiendomsskatt nødvendig uansett, men det finnes andre muligheter.

Sammenslåing

Politikerne kan finne mer penger ved å slå sammen lokalkommunene og etablere en kostnadsriktig organisasjon, som derigjennom kan gi mulighet for en bedre grunnbemanning på blant annet omsorgssenterne. Det vil i så fall bety at man slutter å bruke penger på nær sagt de samme tingene i tre kommuner.

De fleste skjønner at dette vil kunne spare penger, og det uten at tilbud raseres.

Viktigst å bestå

Men dette snakker politikerne lite om. For det vil ta politiske verv fra mange av dem. Det kan synes som viktigere enn at distriktet får, blant annet, bedre eldreomsorg.

Den viktigste lokale saken ved dette valget er derfor å hente ut de besparelsene som ligger i å slå sammen Hole, Jevnaker og Ringerike kommuner til en mer kostnadseffektiv kommune, en kommune som også kan drive eldreomsorg forsvarlig.

Hvilke partier er villige til å sette eldreomsorgen foran motstanden mot kommunesammenlåing? Mer effektive kommuner er en uttalt målsetting fra det politiske Norge, nettopp for å bedre tjenestetilbudet.

Jeg utfordrer derfor lokalpartiene til å klargjøre sitt syn.

Det er faktisk noe jeg vil se på når jeg bestemmer meg for hvem jeg vil stemme på ved dette valget.

Ivar Gunnar Lia

Næringslivsleder, tidligere styreleder i HBK og pressemann


 
Jeg utfordrer derfor lokalpartiene til å klargjøre sitt syn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken